Så var Hushovd på pallen igjen

Tredjeplass i California.

 SPURTPOENG:  Her vinner Thor Hushovd en innlagt poengspurt i Arroyo Grande foran Michael Roger fra Australia og Saxo-Tinkoff (i blått) og BMC-lagkamerat Tejay van Garderen.  Hushovd ble tredje i hovedspurten. Foto: Doug Pensinger/Getty Images/AFP/NTB Scanpix.
SPURTPOENG: Her vinner Thor Hushovd en innlagt poengspurt i Arroyo Grande foran Michael Roger fra Australia og Saxo-Tinkoff (i blått) og BMC-lagkamerat Tejay van Garderen. Hushovd ble tredje i hovedspurten. Foto: Doug Pensinger/Getty Images/AFP/NTB Scanpix.Vis mer

Thor Hushovd ble slått i spurten, men tok likevel 3. plassen og fikk sin første pallplassering på lenge i torsdagens etappe av Tour de California.

Nordmannen gjorde en viktig jobb for BMC-lagkamerat Tejay van Garderen i et brudd mot slutten av etappen og hjalp ham til å erobre ledertrøya i rittet.

 VANT HOVEDSPURTEN:  Jens Voigt fra Tyskland kom aleine til mål i Avila Beach. FOTO: Joe Johnston, The Tribune/AP/NTB Scanpix.
VANT HOVEDSPURTEN: Jens Voigt fra Tyskland kom aleine til mål i Avila Beach. FOTO: Joe Johnston, The Tribune/AP/NTB Scanpix. Vis mer

Janier Acevedo fulgte ikke godt nok med og satt for langt bak da det overraskende bruddet fikk gå 55 kilometer før mål. Dermed mistet han trøya.

- Heldig med Hushovd - Det var ikke planen vår å gå for et brudd. Jeg tror det var RadioShack som startet det, og vi måtte bare gripe sjansen. Jeg var heldig som hadde to sterke hjelpere i Thor Hushovd og Michael Schär. Det kostet litt krefter, men det var verdt det, sa van Garderen.

Det var ventet at torsdagens etappe ville ende i massespurt, men vanskelig vind bidro til at feltet sprakk opp.

 NY MANN I LEDERTRØYA:  Så glad ble Tejay van Garderen etter å ha oevrtatt ledelsen i Tour of California. FOTO: Joe Johnston, The Tribune/AP/NTB Scanpix.
NY MANN I LEDERTRØYA: Så glad ble Tejay van Garderen etter å ha oevrtatt ledelsen i Tour of California. FOTO: Joe Johnston, The Tribune/AP/NTB Scanpix. Vis mer

Hushovd hjalp van Garderen også ved å vinne en innlagt spurt og snyte Michael Rogers for fem bonussekunder.

Saxo-rytteren Rogers avanserte til 2.-plass og er 42 sekunder bak van Garderen før fredagens tempoetappe.

Sterk Voigt Sjansen til å spurte om etappeseier forsvant for Hushovd da den tyske veteranen Jens Voigt (41) tråkket fra den 15 mann store tetgruppen fem kilometer før slutt og holdt forspranget til mål.

- Det var sterke spurtere i gruppen, og min eneste sjanse var å gå alene. Jeg kan ikke slå Thor Hushovd, Tyler Farrar eller Peter Sagan i en spurt, sa Voigt.

Motbakkespurt - Jeg ble overrasket over at de ga meg et så stort forsprang. Jeg hadde faktisk kontroll mot slutten, selv om det var tungt, sa tyskeren som vant med seks sekunder.

Farrar slo Hushovd i motbakkespurten om 2.-plass. Sagan, som har poengtrøya i rittet (Hushovd er nummer fire), endte på 4.-plass.

 PÅ LANDET:  Hovedfeltet på vei gjennom Orcutt i 5. etappe av Tour og California i natt norsk tid. FOTO: Doug Pensinger, Getty Images/AFP/NTB Scanpix.
PÅ LANDET: Hovedfeltet på vei gjennom Orcutt i 5. etappe av Tour og California i natt norsk tid. FOTO: Doug Pensinger, Getty Images/AFP/NTB Scanpix. Vis mer

Rittet avsluttes søndag. Sammenlagt er Hushovd på 90.-plass.

(NTB-AFP).