Oscar Stabe Helvig reddet av idrettsforbundets pengestøtte:

- Så vidt det går

Olympiatoppens tildeling av penger fra Kulturdepartementet har blitt omstridt. Roeren Oscar Stabe Helvig får 100 000 kroner i støtte. Men selv etter å ha solgt bilen og brukt opp sparepengene holder det ikke lenge.

OL: Oscar Stabe Helvig satser mot OL i Tokyo. . Foto: NTB
OL: Oscar Stabe Helvig satser mot OL i Tokyo. . Foto: NTB Vis mer
Publisert

– Disse pengene er veldig viktig, det gjør at jeg holder ett år til. I høst begynte jeg å gå tom for penger. Jeg måtte selge bilen, og sparekontoen var tom, og rundt juletider måtte jeg låne penger av min far til husleie, forklarer Stabe Helvig til Dagbladet.

Han forteller at det er coronasituasjonen som har gjort det vanskeligere. Normalt har roeren hatt rundt 180 reisedøgn i året. Disse reisedagene har vært betalt av forbundet. I 2020 ble det kuttet ned til tre uker, som gir høyere utgifter.

- Det koster mye å fôre én utøver hver måned, sier 25-åringen, som også forteller at han hadde en jobb i fjor, men at det er vanskelig å kombinere med idrettskarrieren.

- Hvor mye dekker egentlig de 100 000 kronene du får?

- Det dekker akkurat, det er så vidt det går. Jeg er heldigvis vant til å ikke ha så mye penger, og vet å være sparsommelig, svarer roeren.

Omstridt fordeling

Tildelingen av de pengene som gjør at Stabe Helvig får 100 000 kroner har vært heftig debattert den siste tiden.

Idrettsforbundet mottok 5,5 millioner kroner av Kulturdepartementet etter at OL og Paralympics ble flyttet fra 2020 til 2021, så skulle millionene bli fordelt til både OL- og Paralympics-utøvere. Men det var bare OL-utøvere som fikk midler.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer