Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Så VM-drømmen rakne ett minutt på overtid

Men den som ler sist ler av og til best.

SNUDDE OVERTIDSFORTVILELSE TIL OVERTIDSLYKKE: Bahrain så ut til å rote vekk alt da de lot Saudi-Arabia scoret ett minutt på overtid. Men det gjelder å spille til fløyta går - og to minutter senere ble Ismaeel Latif den store helten for gjestene. Nå gjenstår New Zealand i den siste og avgjørende playoff-kampen. Foto: AP Photo/Hassan Ammar
SNUDDE OVERTIDSFORTVILELSE TIL OVERTIDSLYKKE: Bahrain så ut til å rote vekk alt da de lot Saudi-Arabia scoret ett minutt på overtid. Men det gjelder å spille til fløyta går - og to minutter senere ble Ismaeel Latif den store helten for gjestene. Nå gjenstår New Zealand i den siste og avgjørende playoff-kampen. Foto: AP Photo/Hassan Ammar Vis mer

||| • Her kan du se video av de dramatiske overtidsminuttene

(Dagbladet.no): Det spørs om hjertesvake fotballtilhengere fra Saudi-Arabia og Bahrain burde funnet på noe annet å gjøre enn å se VM-playoff i går kveld.

Av helsemessige årsaker burde de i hvert fall skrudd av TV da fjerdedommeren signaliserte tre minutters overtid - for det var da dramatikken startet for alvor.

Etter 0-0 i den første kampen i Bahrain var stillingen 1-1 i Riyadh da kampuret bikket 90 minutter. Med det resultatet ville Bahrain være et skritt nærmere sitt første VM-sluttspill noensinne - med New Zealand som det aller siste playoff-hinderet.

Feiret som en matchvinner

Men VM-drømmen ble tilsynelatende skrinlagt ett minutt på overtid, da Hamad Al Montashari stanget inn 2-1 til Saudi-Arabia. Målscoreren rev av seg trøya og feiret som om han allerede var i Sør-Afrika - men kanskje hadde han glemt en av fotballens mest seiglivede klisjeer, om at man alltid må spille til fløyta går.

For Bahrain var ikke riktig døde og begravet ennå.

Riktignok så det mørkt ut da de rotet vekk ballen fra avspark, og en spiller fra Saudi-Arabia fikk noenlunde fritt leide mot mål. Men i stedet for å gjøre den klassiske vrien med å føre ballen mot cornerflagget gikk han for en tredje scoring, og ufattelig nok flyttet Saudi-Arabia flere folk høyt opp i banen.

HER FALLER AVGJØRELSEN: Nøyaktig tre minutter på overtid headet Ismaeel Latif inn 2-2 for Bahrain, somdermed gikk videre på bortemålsregelen. Foto: AP Photo/Hassan Ammar
HER FALLER AVGJØRELSEN: Nøyaktig tre minutter på overtid headet Ismaeel Latif inn 2-2 for Bahrain, somdermed gikk videre på bortemålsregelen. Foto: AP Photo/Hassan Ammar Vis mer

Bahrain kriget til seg ballen og kom på en overgang som resulterte i corner. Der raget innbytter Ismaeel Latif høyest, og headet inn det som trolig er nasjonens viktigste landslagsmål gjennom alle tider.

Ett hinder igjen

Med 2-2 var plutselig Bahrain videre til neste runde på bortemålsregelen, mens de saudi-arabiske spillerne ble liggende utslåtte igjen i straffefeltet, ikke ulikt Bayern Münchens Samuel Kuffour etter Ole Gunnar Solskjærs matchvinnerscoring i en viss Champions League-finale i 1999.

- Det viktigste nå er det som kommer. Heldigvis greide vi å vinne. Det var en veldig tøff kamp, sier dagens mann i Bahrain, Ismaeel Latif, ifølge AFP.

Treneren hans, Milan Macala, mener Bahrain har opparbeidet seg retten til å få delta i et VM-sluttspill.

- Vi var heldige som scoret i siste minutt, men vi fortjener virkelig å komme til VM. Nå starter vi forberedelsene inn mot neste kamp, og jeg håper å se Bahrain i sluttspillet, sier han ifølge Reuters.

Kollegaen hans på motsatt trenerbenk var naturligvis ikke like lystig til sinns. For Jose Peseiro skulle nok gjerne sett at laget hans ikke hadde stormet i angrep for en tredje scoring når de faktisk hadde avansementet i lomma.

HEMNINGSLØS JUBEL: Så godt føles det å vinne på overtid. Foto: REUTERS/Fahad Shadeed
HEMNINGSLØS JUBEL: Så godt føles det å vinne på overtid. Foto: REUTERS/Fahad Shadeed Vis mer

- Vi spilte en god førsteomgang. Etter pause forventet jeg at Bahrain ville spille mer defensivt. Jeg ber alltid spillerne mine å roe ned, og ikke stresse etter mål. De presset på, og jeg synes vi var uheldige, sier han, og hevder Saudi-Arabia hadde fortjent minst tre mål til.

Det føles nok som en mager trøst i dag.

UTSLÅTT: Nasser al-Shamrani og Saudi-Arabia trodde de hadde avgjort på overtid, men dummet seg ut to minutter seinere. Foto: AFP PHOTO/STR
UTSLÅTT: Nasser al-Shamrani og Saudi-Arabia trodde de hadde avgjort på overtid, men dummet seg ut to minutter seinere. Foto: AFP PHOTO/STR Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling