Sååå mye bedre er vi enn RBK

Real Madrids humørfylte og særs gode venstreback, Roberto Carlos, var helt klar da Dagbladet traff ham i går. Vi er et bedre lag enn Rosenborg og skal vinne i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
Annonse

MADRID, Las Rozas (Dagbladet): -  Fansen forlanger seier og det skal vi gi dem. Vi har i halvannet år bygd et nytt lag og det begynner nå virkelig å finne formen og fasongen. Vi har et bedre lag enn Rosenborg, sier Roberto Carlos til Dagbladet.

Den kvikke og kortvokste brasilianeren er ofte et stort smil når han spiller. Det samme smilet hadde han også med seg da vi traff ham i går formiddag på Reals midlertidige treningsfelt Las Rozas, beliggende 27 kilometer utenfor Madrid sentrum.

Sammen med Becks

Her hang Carlos mye sammen med David Beckham. Han passet på et par ganger å «mobbe» den engelske stjernespilleren når skuddene til Beckham ikke var presise nok mot borterste kryss. Ellers var den halvannentime treninga mest showoff for presse og drøye 50 fans. Litt dramatikk ble det da Carlos Diogo fikk seg en smell i hodet av Ivan Helguera. Diogo skal sannsynligvis spille høyreback i morgen som vikar for skadde Salgado. Diogo blødde fra et kutt i skallen, men han ble lappet sammen av Reals doktor.

-  Du har spilt mot Norge som brasiliansk landslagsspiller og du har også vært med mot Rosenborg tidligere, hva er dine beste og verste minner fra disse møtene?

Carlos fleipesvarer:

-  Vi tapte én kamp mot Norge i et eller annet mesterskap som du kanskje husker.

Han legger til med mindre fleip i stemmen:

Vunnet to ganer

-  Og Rosenborg har jeg spilt mot to ganger tidligere, og begge gangene har Real vunnet. Og ikke for å være ufin - vi skal vinne også denne kampen. Vi har et bedre lag enn Rosenborg. Og dette er en kamp på hjemmebane som vi ikke skal tape. Målet vårt i Champions League er selvsagt klart, det er finalen. Det er der Real hører hjemme.

 Rosenborg har spilt mot Real Madrid fire ganger i Champions League. 1997/98 tapte RBK 4- 1 i Madrid og vant 2- 0 hjemme. Sesongen 1999/2000 tapte trønderne 3- 1 på Santiago Bernabéu og 0- 1 hjemme på Lerkendal. Real Madrid vant forøvrig Champions League begge åra de møtte Rosenborg i gruppespillet.

Respekt for RBK

Reals brasilianske trener, Vanderlei Luxemburgo, snakket også om at Real ikke kan tape mot Rosenborg.

-  Jeg frykter ingen og dermed frykter jeg ikke Rosenborg heller, men vi har respekt for dem. Jeg har sett kampen de spilte mot Olympiakos og der viste de at de ikke blir lett å spille mot. De ble presset kraftig, men viste hurtighet i kontringsspillet. Der må vi også være forsiktige i kveld, så de ikke overrasker oss.

Glad for hjemmebane

Carlos mener Real Madrid er godt forberedt før kveldens utsolgte kamp - 80 000 tilskuere - på Santiago Bernabéu.

-  Hva jeg forbinder med norsk fotball? At den er fysisk og at det er kaldt i Norge. Jeg er glad for at vi møter dem på hjemmebane først og at det skjer nå. Real er i ferd med å finne toppformen og vi skal ikke tape på Santiago Bernabéu foran hjemmefansen. De krever seier og det må vi gi dem.

-  Har du finjustert venstrelabben før kveldens kamp?

-  Jeg forsøker det før hver eneste kamp, men det er ikke lett å få det til, sier Carlos med nok et smil og med et blankpusset gulldobb i venstre øre.

To millioner

På treninga tidligere på dagen testet Carlos, sammen med Thomas Gravesen, David Beckham og Julio César Baptista, skuddfoten i en halvtime mot førstkeeper Iker Casillas. Klisjeen om at det luktet krutt kan brukes. Svidd luktet det også da Roberto Carlos dro fra treningsfeltet. Han stoppet selvsagt, og signerte autografer, før han dundret bort. I en svart Mercedes AMG med sota glass. Pris? Cirka to millioner trønderkroner.

STJERNEDUO: Roberto Carlos og David Beckham snakket mye sammen under gårsdagens Real Madrid-trening. De fleipet, lo og snakket kanskje frisparkfag. Både Carlos og Beckham er raske på pletten og vil gjerne ta alle frisparkene sjøl.
GODT HUMØR: Roberto Carlos tok seg tid til å snakke med Dagbladet etter gårsdagens trening.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer