Therese Johaug-saken

Saarinen langet ut mot Johaug. Nå viser det seg at alt er basert på en misforståelse

Aino-Kaisa Saarinens ønske om hardere straff for Therese Johaug, viser seg å være basert på feil premiss. Nå vil hun behandle Johaug på samme måte som Virpi Sarasvuo (tidligere Kuitunen).

KRITIKK: Therese Johaug har fått veldig mye støtte, men også kritikk etter at hun testet positivt på stoffet clostebol etter bruken av leppesalven Trofodermin. Nå viser det seg at mye av Aino-Kaisa Saarinens kritikk er basert på feil premiss. Foto: Hans Arne Vedlog  / Dagbladet
KRITIKK: Therese Johaug har fått veldig mye støtte, men også kritikk etter at hun testet positivt på stoffet clostebol etter bruken av leppesalven Trofodermin. Nå viser det seg at mye av Aino-Kaisa Saarinens kritikk er basert på feil premiss. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LAHTI (Dagbladet): Den finske langrennsstjernen og nybakte mammaen Aino-Kaisa Saarinen (38) har hyllet Marit Bjørgen denne sesongen, men har tidvis vært brutal mot Therese Johaug.

Hun dro selv ned på apoteket i Livigno i et forsøk på å avsløre Johaug. Bildet som Saarinen la ut av leppekremen med dopingmerket, ble hun prisbelønnet for i Finland. I finske medier ble Saarinen tidligere i uka sitert på at hun applauderer FIS' beslutning om å støtte ankingen av Johaug-saken.

Dagbladet møtte Saarinen etter sprinten i Drammen for å høre hvorfor den finske veteranen uttalte dette. Hun sier:

- Jeg synes det var riktig av FIS å anke. Hvis vi har regler, mener jeg at vi må følge reglene. Det sier jeg til min datter også: Hvis hun skal være med på leken, må hun følge reglene vi har. Det er viktig for troverdigheten i sporten. Hvis ikke er det urettferdig for alle andre langrennsløpere, sier Saarinen til Dagbladet.

- Når minimumstraffen er 24 måneder for et anabolt stoff, hvis man beviser at man ikke har gjort noe galt, må jo straffen bli minst 24 måneder. I verste fall kan det jo bli 48 måneders straff, sier 38-åringen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer