Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ski-VM i Lahti 2017

Saarinens melding til Bjørgen fikk fram gullgliset i målområdet

OSS MAMMAER I MELLOM: Aino-Kaisa Saarinen lot seg imponere av Marit Bjørgen i dag. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
OSS MAMMAER I MELLOM: Aino-Kaisa Saarinen lot seg imponere av Marit Bjørgen i dag. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

LAHTI (Dagbladet): 38 år gamle Aino-Kaisa Saarinen har vært mer en pest og en plage for norsk langrenn det siste året, enn en gledesspreder.

Saarinen har blant annet vunnet en pris i Finland for bildet hun tok av salven Trofodermin på et apotek i italienske Livigno i høst.

Bildet var som kjent en krass melding til Johaug og situasjonen hun sto i etter at hun testet positivt på det anabole steroidet clostebol. Det gjorde hun etter å ha brukt Trofodermin i Livigno noen uker tidligere.

Godt humør

Nå går Saarinen sitt siste verdensmesterskap på ski, og hun gjør det på hjemmebane i Lahti. Saarinen er født noen små mil nord for VM-byen, omtrent der alle utøverne holder hus under mesterskapet.

Likevel har ikke hjemme-VM-et blitt helt som hun hadde håpet på, til tross for bronsemedaljen på stafetten torsdag. I dag ble hun nummer 14 på tremila, knappe to minutter etter Marit Bjørgen.

Men det la ingen demper på humøret til Saarinen.

GIKK:: Justyna Kowalczyk ble spurt om prestasjonen til Marit Bjørgen, men mye tydet på at hun ville unngå temaet. Video: Øyvind Godø / Lise Rafaelsen / Dagbladet Vis mer

Idet hun selv krysset mållinja, skled hun rett bort til Bjørgen og de andre norske jentene og sa noe som fikk smilet fram hos Bjørgen.

Etter løpet røper Saarinen hva det var hun sa:

- Jeg sa at mødre er tøffest, ler finnen.

- Det var det som var budskapet mitt.

Mødrenes VM

Saarinen ble selv mor for et knapt år siden, og har mye til felles med Bjørgen. Sammen med Katja Visnar og Kikkan Randall er de i alt fire ganske nybakte mødre som har satset for fullt inn mot dette mesterskapet.

Tre av dem har tatt medaljer.

Bjørgen har fire gull, Saarinen har stafettbronse, mens Randall tok bronse på den individuelle sprinten.

Damenes VM er over for denne gang. Neste VM går i østerrikske Seefeld i 2019, men før det står OL i Pyeongchang for tur.

OL skal, etter planen, være Saarinens siste mesterskap.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media