Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sælen: - Jeg så ingenting

Viste ut feil Sandefjord-spiller - stolte på linjemannen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I går ble Arnar Førsund utvist for å ha slått Vidar Riseth i ansiktet. Problemet var bare at Førsund sto et godt stykke unna situasjonen, og at det var lagkamerat Ole Tobiasen som slo.

Dommer Kjetil Sælen viste altså ut feil mann - men innrømmer at han ikke så situasjonen.

- Det var assistentdommeren som oppfattet situasjonen, og som sa hva som burde gjøres.

- Du så ikke situasjonen selv?

- Nei, det gjorde jeg ikke. Det var bare linjemannen. Vi er jo et team, sier Sælen til Dagbladet.no.

Så reprisen

I dag så Sælen reprisen av episoden for første gang, men uten å bli klokere på om han tok en rett avgjørelse.

- Jeg så den på en utrolig liten skjerm, og på bildene var det umulig å se noe som helst. Men avtalen med forbundet er at de skal vurdere situasjonen og uttale seg, og da blir det ikke riktig av meg å kommentere i forhold til saksgangen. Vi har sendt vår rapport, så er det opp til dem å innhente informasjonen de trenger, sier Sælen.

VISTE UT FEIL MANN: Her får Arnar Førsund marsjordre av dommer Kjetil Sælen for å ha slått Vidar Riseth i ansiktet. Det var det ikke Førsund som gjorde, men lagkamerat Ole Tobiasen. Foto: SCANPIX
VISTE UT FEIL MANN: Her får Arnar Førsund marsjordre av dommer Kjetil Sælen for å ha slått Vidar Riseth i ansiktet. Det var det ikke Førsund som gjorde, men lagkamerat Ole Tobiasen. Foto: SCANPIX Vis mer

Leder for disiplinærutvalget i NFF, Einar Bergum, kan ikke love at Førsund ikke straffes for en forseelse han ikke har begått.

- Normalt skal et rødt kort stå seg. Det er blitt gitt etter dommerens skjønn til Førsund. Generelt er reglene sånn at hvis avgjørelsen skal omgjøres, må det skje før dommeren har satt spillet i gang igjen. Og det har ikke skjedd i dette tilfellet, sier Bergum.

Støttes av Bertelsen

Det er nemlig ikke uproblematisk å overkjøre dommeren, selv om TV-bildene beviser Førsunds uskyld. 

- Disiplinærutvalget kan ikke foreta et ombytte basert på hva en video viser. Da er vi inne i videodømming, og det har vi ikke i Norge. Det er ytterst få eksempler på at et rødt kort kan gi null kampers karantene, sier Bergum.

Men han husker selvsagt vårkampen mellom Fredrikstad og Brann denne sesongen - da Trond Erik Bertelsen ble utvist av Tom Henning Øvrebø for å ha felt Martin Andresen som sistemann.

Da Øvrebø fikk se TV-bildene etter kampen la han seg flat og innrømmet feilen, og Bertelsen slapp karantene.

FFK-backen ser ingen grunn til at ikke Arnar Førsund skal få samme behandling.

image: Sælen: - Jeg så ingenting

- Jeg synes absolutt han skal slippe karantene. Det minner om det som skjedde med meg. Dommere er bare mennesker, og de har lov til å gjøre feil. Kjetil Sælen trenger ikke legge seg flat, bare han innrømmer at han viste ut feil mann. For å gi rødt kort skal han være 100 prosent sikker, og det var han tydeligvis ikke her, sier Bertelsen til Dagbladet.no.

Avgjørelse i morgen

Einar Bergum er imidlertid forsiktig med å koble Bertelsen-saken med det røde kortet til Førsund.

- Om det er en parallell vil jeg ikke uttale meg om. Men Tom Henning Øvrebø var krystallklar på at han hadde tatt feil etter det røde kortet til Bertelsen. Jeg har ikke registrert noen slike uttalelser fra Sælen, og heller mottatt noen rapport, sier Bergum.

Arnar Førsund selv håper Bertelsen-saken taler til hans fordel.

- Det høres ut som en fin løsning for meg, det. Jeg håper at Sælen innrømmer feilen og ser at jeg ikke gjorde noe galt. Jeg har fryktelig lite lyst på karantene, sier Førsund til Dagbladet.no.

Displinærutvalget skal møtes kl. 16 i morgen for å ta stilling til om Førsund skal slippe karantene.

<B>SLAPP STRAFF:</B> Trond Erik Bertelsen ble utvist for denne «taklinga» av Martin Andresen - men slapp unna straff i etterkant.