Særklasse

Vålerenga- Trondheim 8- 1 (3- 1, 1- 0, 4- 0). Mens gamleklubben Storhamar tapte sensasjonelt for Frisk-Asker på Hamar, opplevde Vålerenga-trener Petter Thoresen at laget hans rundspilte TIK på Jordal Amfi. - I går var vi så gode som vi bør være i en NM-semifinale, sier en nøktern Thoresen.

Foruten å trene Vålerenga sammen med Roy Johansen er Petter Thoresen makker til Leif Boork på landslaget. Nå vil han prøve å overtale Espen Shampo Knutsen til å bli med i A-VM i Hannover.

- Både Leif Boork og jeg vil ha med Shampo i VM. Jeg kommer til å ta en telefon til ham i løpet av den nærmeste tida. Særlig Italia-kampen på konas fødselsdag 1. mai blir viktig, sier Petter Thoresen.

Mens Vålerenga håper på Frisk-Asker som finalemotstander i NM, satser landslagsledelsen alt på å få én seier i innledningsrunden i VM.

Kampene mot Canada 28. april og Russland dagen etter blir trolig altfor tøffe. Vinner vi skjebnekampen mot Italia 1. mai, er Norge likevel i mellomspillet og klar for et nytt A-VM i Sverige i 2002.

Vålerenga-backen Atle Olsen bør også være med i A-VM i april/mai. I går imponerte han og var klart bestemann i målfesten på Amfi'n.

- Jeg kan ikke si noe så lenge Leif Boork er sjef. Men jeg synes det er gøy å spille hockey, og håper på Frisk-Asker i finalen, sier Atle Olsen, som ikke har spilt på landslaget siden VM 98.

- Atle er en god back, og spilte kjempebra i går. Om han er VM-aktuell, vil jeg ikke jeg ha noen formening om. Det er Leif Boork som er sjefen, sier Petter Thoresen om den saken.

I motsetning til Vålerenga-gjengen var det mye høye køller og kok i TIK i går kveld.

- Og i Trondheim søndag blir det enda verre, sier Petter Thoresen til Dagbladet.

IMPONERTE: Atle Olsen imponerte og var klart banens bestemann da Vålerenga knuste Trondheim.