Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sæterdals enke krever gransking

Mona Sæterdal vil ha gransket årsaken til den plutselige bortgangen av hennes mann, Rolf Sæterdal. Olympiatoppens leder for utholdenhetsseksjonen døde etter at han ble sendt på dør ved legevakta i Bergen 10. april.

BERGEN (Dagbladet): Rolf Sæterdal var i Bergen for å delta i et arrangement for Brann da han fikk store smerter i mage og bryst. Han oppsøkte legevakta. Der skal det ha blitt foretatt EKG-undersøkelser. Behandlende lege mente smertene måtte sitte høyt i mageregionen. Sæterdal ble bedt om å oppsøke sin fastlege, men falt om 50 meter utenfor legevakta. Han døde seinere på akuttmottaket ved Haukeland universitetssykehus.

Vil til bunns

- Jeg vil komme til bunns i denne saken. Det skylder jeg Rolf. Jeg får ham ikke tilbake, men det er viktig for barna og alle som kjente Rolf at alt kommer fram. Jeg er sykepleier selv og er opptatt av at saker som denne må bli grundig belyst, sier Mona Sæterdal til Dagbladet.

Hun har hentet ut obduksjonsrapporten fra Gades institutt ved Haukeland Universitetssykehus og har vært i kontakt med Pasientombudet i Hordaland.

- Jeg vil la den medisinske ekspertisen i Olympiatoppen ta seg av oppfølgingen av saken. Alt må komme fram slik at vi får vite om han fikk den medisinske behandlingen han hadde behov for, sier Mona Sæterdal.

Vil ikke dømme

Hun sitter igjen med fire sønner fra fire til elleve år.

- Det har vært tøft for oss. Vi har en sorg som skal bearbeides, men samtidig er det viktig at alle får svar på hva som skjedde. Jeg vil ikke dømme noen nå, men når alt er undersøkt, skal alle få vite om resultatet.

Obduksjonen av Rolf Sæterdal ble foretatt ved Gades institutt før påske. Per Lilleng ved instituttet forteller til Bergensavisen at rapporten rutinemessig er oversendt til Hordaland politidistrikt.

Fylkeslege Helga Arianson i Hordaland har tidligere uttalt til Dagbladet at Helsetilsynet kan foreta grundige undersøkelser for å finne ut om det har foregått noe klanderverdig under behandlingen på legevakta. En betingelse for å gjøre dette er at nærmeste pårørende anmoder om en slik undersøkelse. Den anmodningen vil nå komme.

DØDE PLUTSELIG: Olympiatoppens trenerkapasitet Rolf Sæterdal ble bare 51 år gammel. Nå krever enken granskning av omstendighetene rundt dødsfallet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media