AVGJORDE:  Innbytter Bengt Sæternes sendte Vålerenga i ledelsen 1-2 etter seks minutter på banen, og det holdt helt inn.
Foto: Marius Torgersrud / Scanpix
AVGJORDE: Innbytter Bengt Sæternes sendte Vålerenga i ledelsen 1-2 etter seks minutter på banen, og det holdt helt inn. Foto: Marius Torgersrud / ScanpixVis mer

Sæternes avgjorde etter seks minutter på banen

Innbytteren ble helt da VIF slo KIL borte.

|||KONGSVINGER (Dagbladet): Kongsvinger - Vålerenga 1-2.

I over 70 minutter fra benken så Bengt Sæternes lagkameratene sløse med utallige målsjanser mot Kongsvinger på Gjemselund.

Da han selv fikk sjansen, brukte han seks minutter på å avgjøre for bortelaget.

- Jeg satt jo og så på i nesten hele kampen og skjønte at det ville komme sjanser inne i boksen. Ekstra deilig å komme inn og avgjøre med et slikt kjempemål foran Klanen. Det er uvant å sitte på benken, og jeg har måttet jobbe skikkelig med meg selv den siste tida. Dette smakte, sier han til NTB.

Og Vålerenga fortjente seieren, mot et Kongsvinger som gikk på sitt første tap under Tony Gustavsson.

RAGET HØYEST: Luton Shelton sendte Vålerenga opp i 1-0 ledelse med en heading.
Foto: Marius Torgersrud / Scanpix
RAGET HØYEST: Luton Shelton sendte Vålerenga opp i 1-0 ledelse med en heading. Foto: Marius Torgersrud / Scanpix Vis mer

- Vi tapte mot et bedre lag i dag, innrømmer svensken overfor NRK.

DominansAnført av Kristofer Hæstad, var Vålerenga det klart beste laget i første omgang på Gjemselund, men Moa på topp sliter med å finn veien til nettmaskene om dagen, og det måtte en dødballsituasjon til før Enga kom i føringen.

Luton Shelton raget høyest på et godt skrudd frispark fra Freddy Dos Santos, og headet in 0-1.

- Det var gøy å se på. Vi burde tatt med oss ledelsen til pause og kanskje scoret flere, men så datt vi litt ned. Ikke mye, men akkurat så mye at Kongsvinger kom inn i kampen, sier VIF-trener Martin Andresen til NTB.

Vålerenga fortsatte å dominere spillemessig også etter scoringen, men Thomas Myhre i Kongsvinger-målet vartet opp med et par redninger fra øverste hylle, og det hindret flere Enga-scoringer i en ikke altfor velspilt og sjanserik omgang.

Morten Berre hadde en kjempesjanse to minutter før hvilen, men satte balle utenfor alene med Thomas Myhre.

DRØMMESKUDD: Carl-Erik Torps utlikning var flott.Foto: Marius Torgersrud / Scanpix
DRØMMESKUDD: Carl-Erik Torps utlikning var flott.Foto: Marius Torgersrud / Scanpix Vis mer

I omgangens siste spilleminutt, da mange av de 4850 på tribunene var klare for pause, var det duket for Carl-Erik Torp-show på Gjemselund. Mot spillets gang, avanserte han fra midtbanen, og ordnet 1-1 på vakkert vis med et velplassert, skrudd skudd fra cirka 16 meter.
 
KIL mer offensiveDet var et langt mer offensivt Kongsvinger-lag som innledet andre omgang.

Kaptein Vidar Riseth ble byttet ut i pausen til fordel for Mame Niang, KILs målscorer mot Sandefjord i forrige serierunde, mens Edier Frejd ble trukket ned på høyreback. Sistnevnte hadde en god mulighet til å gi KIL 2-1 ledelse 20 minutter før full tid, men fra litt spiss vinkel skjøt han like utenfor.

Bengt Seternæs hadde bare vært på banen i seks minutter da han sørget for jubel blant Klanens tilreisende.

Et langt innkast ble stusset av André Muri. Foran mål dukket Seternæs opp på rutinert vis, og scoret fra kloss hold.

Kongsvinger slet med å skape noe fremover i sluttminuttene, og Seternæs' innhopp ble tungen på vektskåla. Morten Berre kunne punktert kampen av kampen i det siste ordinære spilleminuttet av kampen, men skjøt utnfor alene md Thomas Myhre.