- Sæternes for dyr for RBK

Bengt Sæternes blir ikke Rosenborg-spiller. Brugge-spissen ble for kostbar.

- Det ble for dyrt både i forhold til klubben og spilleren, sier RBK-direktør Rune Bratseth til Adresseavisen.

Han vil ikke bekrefte noe beløp, men etter det Adresseavisen erfarer kom totalsummen opp i nærmere 15 millioner kroner. Trond Sollied uttalte da interessen fra RBK ble kjent at de ikke ville selge den tidligere Viking- og Bodø/Glimt-spilleren for under 8 millioner kroner.

I tillegg til dette påløper dekning av tapte lønnsinntekter for spilleren, som har to år igjen av kontrakten med Brugge.

- Totalprisen ble for høy. Dessuten er Bengt Sæternes en spiller du ikke kan regne med å få solgt igjen, sier Bratseth om 29-åringen, som scoret hele 61 mål på 119 kamper i eliteserien før han reiste til Belgia.

Det betyr at de eneste forsterkningene Rosenborg henter denne sommeren er Sogndals Robbie Russell og Djurgårdens Mikael Dorsin, som begge har skrevet under kontrakt. Begge er sidebacker, og ifølge Bratseth føler ikke klubben noe prekært behov for forsterkninger fremover på banen.

- I utgangspunktet trenger vi ingen nye, men skulle det dukke opp interessante spillere kan det selvsagt hende vi handler. Akkurat nå jobber vi ikke med noen konkrete navn, sier Bratseth.

Christer George kommer tilbake til klubben i sommer, mens Dagfinn Enerly går til Fredrikstad.

(NTB)