Sæternes forsvinner til Danmark

Brann mister angriper.

(Dagbladet.no): Brann har i dag gått med på å selge spissen Bengt Sæternes (32) til Odense i Danmark.

- Siden han hadde et så sterkt ønske om å flytte på seg, ble konklusjonen at et salg ville bli den beste løsningen for begge parter. Vi aksepterer at Bengt ønsker å avslutte karrieren i Odense og lar ham gå, sier sportssjef Roald Bruun-Hanssen til klubbens egne hjemmesider.

Kuvending

Egersund-mannen har fått to kontraktstilbud fra bergensklubben, men var altså fast bestemt på å bytte ut Tippeligaen med den danske toppserien.

Sæternes skulle i utgangspunktet spille for Brann ut kontraktstida, det vi si ut denne sesongen.

Men spillerens eget ønske har nå presset fram en umiddelbar overgang, og han har dermed spilt sin siste kamp for de røde og hvite.

Bruun-Hanssen sa fredag at klubben leter etter nye angripere.

Azar Karadas erstatter?

FARVEL, BRANN: Bengt Sæternes forlater Brann til fordel for den danske toppklubben Odense. Foto: MARIT HOMMEDAHL/SCANPIX
FARVEL, BRANN: Bengt Sæternes forlater Brann til fordel for den danske toppklubben Odense. Foto: MARIT HOMMEDAHL/SCANPIX Vis mer

Islendingen Kjartan Finnbogason er invitert på prøvespill, og dessuten er Azar Karadas i Bergen for å rehabilitere seg etter utmattelsessyndromet som rammet ham i vinter.

– Vi har en dialog med Azar. Hvis han ser for seg ei framtid i Norge, er vi villig til å diskutere hans situasjon. Men først må han bli frisk, sa sportssjef Bruun-Hanssen før helga.

Tidligere i foregående uke ble den svenske, 20-årige angriperen Joakim Sjöhage hentet til hansabyen, nettopp med tanke på at både Sæternes og Winters hadde kontrakter som går ut etter denne sesongen.

Da overgangsvinduet startet var det 58 tippeligaspillere som var i en slik situasjon. Hele lista finner du her.

Sæternes forsvinner til Danmark