Sæternes glimtet til

Glimt-Sogndal 3-0. Bengt Sæternes scoret fattige to mål på 12 treningskamper for Bodø/Glimt i serieoppkjøringen. Ikke mye for en spiss som ble kjøpt inn for å erstatte storscorer Stig «Myggen» Johansen. Han følte nok presset foran hjemmedebuten mot Sogndal, men taklet situasjonen mesterlig og scoret to mål.

Sæternes var meget god i 3-0-seieren mot Sogndal, spesielt før pause. Den opprinnelige Egersund-gutten, som ble kjøpt fra Odd før denne sesongen, brukte 22 minutter på å vise at han har kapasitet til å erstatte Myggen.

Han scoret et nydelig mål og kunne fortjent motta publikums hyllest.

- Jeg fikk et langt overlegg fra Arild Berg, dempet ballen på brystet og klinket til. Den gikk rett i kassa, gitt, i keepers venstre hjørne, beskrev Sæternes målet.

På direkten

- Det lønner seg alltid å avslutte tidlig, og jeg bestemte meg umiddelbart for å dra til på direkten. Men at jeg skulle lykkes så bra i dag er helt ufattelig, sier Sæternes.

Før pause rakk han å doble Glimts ledelse, etter et perfekt innlegg fra tidligere klubbkamerat i Viking Tommy Bergersen.

Da Aasmund Bjørkan lurte en god Sogndal-keeper Terje Skjeldestad bare åtte minutter ut i andre omgang, var løpet kjørt for gjestene.

- Jeg er brukbart fornøyd med seieren, men den burde vært større. Vi vant sjansestatistikken 12-6. Da er 3-0 for lite, mente Glimt-trener Øystein Gåre.

(NTB)