Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sæternes har siktet scoringsformen

Bengt Sæternes scoret to nye mål mot Sandefjord.

(Dagbladet.no) Sandefjord - Vålerenga 1-4. Det hardtsatsende Oslo-laget har slitt med å vinne treningskamper i vinter, uten at det mannsterke trenerteamet har hengt seg for mye opp i selve resultatene.

Likevel: Seriestarten er bare to og en halv uke unna, og det er alltid godt for et lag å ha noen seire på samvittigheten før alvoret begynner.

Og det må være spesielt godt for Bengt Sæternes å prikke inn noen scoringer i de siste treningskampene også.

Scoret to før pause

Spissen ble hentet til Vålerenga fra Odense i januar. 33-åringen har spilt i sju av vinterkampene, men han har vært midtstopper i to av dem.

I ettermiddag beviste han at det er angrepsspiller han er. Egersund-mannen nettet allerede etter fem minutters spill mot Sandefjord på La Manga, fra kloss hold. Rett før pause var han på rett plass til rett tid igjen, og headet inn en ny scoring.

- Bengt har scoret jevnt og trutt i det siste, og det er nok godt for ham å få en bekreftelse på at han er i målform, sier Vålerenga-trener Tor Ole Skullerud til Dagbladet.no.

«Sæternes scorer mål», sang Brann-fansen. Det gjør han fortsatt - men nå gjør han det i den blå VIF-drakta. 

FIRE VINTERMÅL: Bengt Sæternes har scoret fire mål i vinter, og er VIF-toppscorer sammen med Morten Berre. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX
FIRE VINTERMÅL: Bengt Sæternes har scoret fire mål i vinter, og er VIF-toppscorer sammen med Morten Berre. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX Vis mer

God uttelling

Morten Berre og innbytter Glenn Roberts (kom inn for Sæternes etter en drøy time) scoret de to andre målene til Vålerenga. De to har henholdsvis fire og tre scoringer i vinter.

- Det er ikke så viktig for oss hvem som scorer, men det er heller ikke tilfeldig at det er nettopp disse gutta som scorer. Dette er spillere som er vant til å lage mål, og da er det bra for selvtilliten deres at de putter, sier Skullerud.

Det var lenge en tett og jevn kamp på La Manga, på en trang bane som førte til mye duellspill på midten. Vålerenga ble bedre utover i kampen, og vant ifølge Skullerud en fortjent seier.

- Jeg er fornøyd med at vi produserer sjanser og setter dem. Vi puttet fire på åtte-ni sjanser, noe som er bra. Jeg regner med det blir en del kamper som dette i starten av sesongen også, så det er god trening.

Forsvarsfokus

Framover vil forsvarsarbeidet stå i fokus på treningsfeltet. Klubben har hatt flere sentrale spillere ute, og disse trenger kamptrening.

- Forsvarsspillet var bedre i dag enn sist, og det tar tid å sette et nytt lag. Nå har vi fått i gang Ronny (Johnsen) og han har spilt to ganger 90 minutter. Jeg regner med at Kjetil (Wæhler) er klar til neste kamp, og da skal vi få i gang han også, sier Skullerud.

image: Sæternes har siktet scoringsformen

Vålerenga skal møte flere førstedivisjonslag framover, Moss og Haugesund, før den siste finpussen mot Stabæk en snau uke før seriestarten 29. mars.

PS! Lars Iver Strand har vært litt småsyk i det siste, og han sto over kampen mot Sandefjord. Han er trolig tilbake til helgas kamp mot Moss.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media