Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sæternes lokker Sandstø med helaften

Hvis Odd slår RBK i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Følg Odd - RBK direkte fra kl. 19!

(Dagbladet.no): Brann inviterte Rosenborg inn i gullkampen da de tapte mot Tromsø i går. Nå har Bengt Sæternes invitert Arne Sandstø med på en helaften dersom Odd banker RBK i Skien i kveld.

Det var til Romerikes Blad at Sandstø først fortalte om det noe uvanlige tilbudet fra Bergen. Overfor Dagbladet.no bekrefter Odd-treneren at Sæternes-utspillet ikke bare er fleip.

- Bengt har vært en god kompis siden vi spilte sammen i Odd. Så vi har snakket om at en helaften på hans regning er en selvfølge hvis vi slår Rosenborg, sier Sandstø til Dagbladet.no.

- Dere snakker sammen ofte?

- Ja, vi har ukentlig kontakt. Men gullstriden er det vi snakker minst om. Det går mest i dagligdagse ting, sier Sandstø.

Har nøkkelrolle

Han er imidlertid klar over at Odd har en nøkkelrolle i det som kan bli historiens mest innbitte gullstrid. Odd skal møte alle de tre lagene som kjemper om seriemesterskapet i løpet av de siste seks kampene. Først Rosenborg på Falkum, så Brann i Bergen og til slutt Lillestrøm på Falkum igjen.

LOVER HELAFTEN: Bengt Sæternes er god kompis med Odd-trener Arne Sandstø, og har lovet å spandere en helaften dersom Odd slår Rosenborg i kveld. Foto: Oddmund Lunde/Torbjørn Berg
LOVER HELAFTEN: Bengt Sæternes er god kompis med Odd-trener Arne Sandstø, og har lovet å spandere en helaften dersom Odd slår Rosenborg i kveld. Foto: Oddmund Lunde/Torbjørn Berg Vis mer

Sandstø tror ikke at RBK-kampen i kveld blir den tøffeste av dem - selv om tilsvarende kamp i fjor endte med en knusende 5-0-seier til trønderne.

- Brann borte blir den tøffeste kampen, ikke minst med tanke på hvordan rammen rundt den kampen kommer til å være. Vi har et ungt lag og trenger litt mer rutine i slike type kamper.

Diplomat

- Hva med RBK-kampen i kveld?

- De har vært mye mer effektive enn oss på Falkum. Særlig i fjor, da vi hadde mange store muligheter, men likevel tapte klart. Kampene mellom Odd og Rosenborg pleier å være morsomme, med masse sjanser begge veier. Vi trives best mot spillende lag, og nå er det to år siden vi slo dem sist. Jeg tror vi vinner i kveld, sier Sandstø til Dagbladet.no.

Ettersom Odd-treneren er bergenser selv er det kanskje naturlig å tro at han krysser fingrene for Brann-gull. I stedet velger Sandstø å svare diplomatisk på spørsmål om hvem han håper blir seriemester.

- Jeg håper de som fortjener det til slutt vinner. De som klarer å slå oss ligger godt an - og så langt denne sesongen er det bare Brann som har klart det, sier han.

image: Sæternes lokker Sandstø med helaften
<B>MØTER TOPPLAGENE:</B> Arne Sandstø og Odd spiller en nøkkelrolle i gullkampen. De møter både RBK, Brann og LSK i de siste kampene. Her er Sandstø sammen med Brann-kaptein Martin Andresen etter Branns 3-1-seier tidligere denne sesongen.