Sæternes nærmere Rosenborg

Bengt Sæternes (29) blir trolig RBK-spiller til sommeren.

I går drøftet Rune Bratseth en overgang med Brugge-spilleren, skriver Adresseavisen.

- Det startet med at vi ble tilbudt Bengt Sæternes via hans agent, og mandag snakket jeg med ham selv for første gang. Det er klart at når en slik spiller viser interesse for Rosenborg, må vi vurdere saken nøye. Men det vil likevel ikke skje noe før til sommeren, sier Bratseth til avisa.

RBK-direktøren har hatt hyppig kontakt med den belgiske klubben de siste to ukene. Senest fredag diskuterte han saken på telefon med Brügge-trener Trond Sollied.

Rosenborg skal være forespeilet en pris godt under 10 millioner kroner for den tidligere Bodø/Glimt-angriperen. Derfor vil et bud på sju-åtte millioner trolig bli akseptert av den belgiske klubben.

- Jeg ønsker uansett at han fortsetter i Brügge. I form er han en utrolig god fotballspiller. Det har han ikke fått vist helt på grunn av skadeproblemene. Men akkurat nå er han på laget, og derfor ser jeg ingen grunn til at han skal skifte klubb, sier Trond Sollied.

Bengt Sæternes hadde tilbud fra flere klubber i vinter, men da satte Brügge foten ned.

Kommer Sæternes til Rosenborg, vil han møte stor konkurranse om en plass på laget. Både Azar Karadas og Frode Johnsen vil gjøre det de kan for å holde angriperen ute av laget.

Sæternes scoret 12 mål på 18 kamper i sin siste sesong i Bodø-Glimt i 2002. I 1999 scoret han 16 ganger på 25 kamper.

(NTB)

TIL RBK: Bengt Sæternes (29).