Sæternes og Hæstad til VIF

Martin Andresen bygger et gullag.

(Dagbladet.no): Det var ikke bare Kristofer Hæstad som ble presentert da Vålerenga i ettermiddag innkalte til pressekonferanse på Valhall.

Også Martin Andresens gamle lagkamerat fra Brann, Bengt Sæternes, er klar for VIF.

- Det er to klassespillere vi har hentet, sier spillende manager Andresen.

33 år gamle Sæternes har skrevet under på en treårskontrakt, mens 24 år gamle Hæstad har skrevet under for fire år.

- At en etablert landslagsspiller kommer til oss er vi glade for. Det er godt at de velger VIF, det kan vi være stolte over, sier Andresen.

- Jeg har vært Start-gutt i alle år, så det er veldig vemodig. Men jeg tror jeg har tatt et veldig riktig valg, sier Kristofer Hæstad til TV 2.

God statistikk mot VIF

Bengt Sæternes kommer fra danske Odense, hvor han ikke har vært noen stor suksess siden han forlot Brann midt i fjorårssesongen.

SKAL TA GULL MED VIF: Martin Andresen og Bengt Sæternes spilte sammen i Brann i fjor. I år skal de spille sammen i Vålerenga. Også Kristofer Hæstad ble presentert som VIF-spiller på en pressekonferanse i kveld.
SKAL TA GULL MED VIF: Martin Andresen og Bengt Sæternes spilte sammen i Brann i fjor. I år skal de spille sammen i Vålerenga. Også Kristofer Hæstad ble presentert som VIF-spiller på en pressekonferanse i kveld. Vis mer

Andresen føler seg sikker på at han finner tilbake til målteften i Vålerenga.

- Det er ikke mange som har like godt målsnitt som Bengt. Han scorer ett i annen hver kamp. Han er god feilvendt, og har stor gjennombruddskraft. Han skal score vel så mye mål hos oss som snittet tilsier.

Sæternes er kanskje den Tippeliga-spilleren som har hatt best statistikk mot nettopp VIF. I fjor scoret han alle fire målene for Brann da Vålerenga ble slått 4-1 i Bergen.

Brann la ikke hindringer i veien da Sæternes i juli ønsket seg vekk i juli.

- Siden han hadde et så sterkt ønske om å flytte på seg, ble konklusjonen at et salg ville bli den beste løsningen for begge parter, sa Branns sportssjef Roald Bruun-Hansen.

Tror på Martin

Sæternes legger ikke skjul på at Andresen var en viktig årsak til at han valgte Vålerenga.

- Det er klart han hadde noe å si, det må jeg innrømme. Jeg har veldig tro på det han driver med, og måten han ser fotball på. Når jeg fikk muligheten til å være med på det, var jeg veldig glad, sier veteranspissen.

Sæternes og Hæstad til VIF

Vålerengas sportsdirektør Jan Erik Aalbu sier at Sæternes nå ønsket seg tilbake til Norge.

- Bengt ønsket seg tilbake, og det er gledelig for oss at han valgte Vålerenga. Martin kjenner ham godt fra tida i Brann, og det var ikke tvil om hva han ønsket: Å hente Bengt raskest mulig fra Danmark til Valle, sier han.

- Han lager mye mål når han spiller mot oss, det skal han slippe å gjøre framover, sier Aalbu med et smil.

Sæternes og Hæstad til VIF