- Sæternes på vei til Odense

Brannsalget fortsetter.

(Dagbladet.no): Bengt Sæternes blir trolig solgt til danske Odense i løpet av få dager, melder Bergens Tidende.

Spissens agent bekrefter overfor avisa at klubben har forhørt seg om Sæternes.

– Jeg kan bekrefte at der er interesse fra Odense, sier Erik Moe.

Ifølge BT kan en overgang være klar i løpet av få dager, og det er mest sannsynlig at spissen blir solgt i sommer. Odense skal ha kommet med et bud på spissen i går kveld.

– Vi er i en situasjon der det er kommet andre klubber på banen, og vi har fått signal om at de vil snakke med oss. Spørsmålet er om vi klarer oss uten Bengt i høst, sier sportssjef i Brann, Roald Bruun-Hanssen.

Brann har tilbudt Sæternes ny kontrakt til 2009, og er også i samtaler om å fullføre kontrakten ut sesongen. Sæternes har kontrakt ut oktober, og kan etter det gå gratis til en annen klubb. Det er derfor vanskelig for Brann å kreve de store summene for spissen.

Karadas aktuell

Roald Bruun-Hanssen sier klubben er i ferd med å se på erstattere. Islendingen Kjartan Finnbogason er invitert på prøvespill, dessuten er Azar Karadas i Bergen for å rehabilitere seg fra utmattelsessyndromet som rammet ham i vinter.

TYNNES UT: Tre Brannprofiler feirer scoring mot LSK. For øyeblikket er det bare Torstein Helstad som har kontrakt etter denne sesongen, Sæternes og Andresen kan være på vei bort. Foto: MARIT HOMMEDAL/SCANPIX
TYNNES UT: Tre Brannprofiler feirer scoring mot LSK. For øyeblikket er det bare Torstein Helstad som har kontrakt etter denne sesongen, Sæternes og Andresen kan være på vei bort. Foto: MARIT HOMMEDAL/SCANPIX Vis mer

– Vi har en dialog med Azar om at hvis han ser for seg ei framtid i Norge, er vi villig til å diskutere hans situasjon. Men først må han bli frisk, sier sportssjefen.

Spillerflukt

Sæternes føyer seg inn i rekken av spillere som er på vei vekk fra Brann i sommer. Erik Huseklepp har avslått å signere ny kontrakt og er blant annet ønsket av Stabæk, Helge Haugen er klar for Tromsø, Olafur Bjarnason er på vei hjem til Island etter sesongen, mens Robbie Winters sannsynligvis er på vei til de britiske øyer.

Martin Andresen står også fritt til å velge seg ny klubb etter sesongen.

– Dette er en kalkulert situasjon. Vi tar med dem som vil være med videre, og erstatter dem som vi må erstatte. Ingen er uerstattelige. Når noen går, åpner det seg muligheter for andre, sier Branns sportssjef.

- Sæternes på vei til Odense