Sæternes reddet Brugge

Brugge måtte spille halve kampen med ti mann, og det ble en nordmann som berget det ene poenget for Trond Sollieds lag.

Brugge lå under 1-0 i åpningskampen i mesterligaen mot spanske Celta Vigo og så ut til å gå mot et ydmykende tap da Sollied tok grep mot slutten av kampen. 12 minutter før slutt hentet han Bengt Sæternes opp fra benken og sendte ham inn på banen.

Det skulle han ikke angre på.

Bare seks minutter etter at Sæternes entret banen kom utligningsmålet. Det var sannelig på tide at Brugge presterte noe framover. Tidligere i kampen var de både tafatte og ineffektive.

Det så ikke ut til å bli slik.

Brugge virket nemlig selvsikre og rolige i helt i begynnelsen. Men mot slutten av 1. omgang mistet spissen Andres Mendoza både grepet og hodet, og da ble verre. Han ble felt og svarte nokså urutinert med å sparke ballen i kroppen på spilleren som la ham i bakken. Dermed måtte han forlate banen på overtid i 1. omgang.

Straffet

Etter pause tok det kun fem minutter for belgierne ble straffet.

Celtas ving Juanfran avslutter sitt eget dribleraid med å sette ballen kontant i mål med venstrefoten ved nærmeste stolpe.

Da var det kun gått fem minutter av 2. omgang, og scoringen var Celtas aller første i mesterligaen.

Selv med 10 mann på banen ble Brugge-trener Sollied tvunget til å aksjonere, og han gjorde et par offensive bytter framover. Det hjalp ganske umiddelbart. Det i hvert fall lagt mer trykk på, og dermed kom også scoringen til Sæternes.

Sollied hadde plassert Rune Lange på benken fra start, og der ble den tidligere Tromsø-spilleren sittende.

Helt på tampen pådro Sandy Martens seg to raske gule kort, og dermed måtte Brugge avslutte med ni mann på banen.

De rodde poenget i land.

1-1 på hjemmebanen var nok ikke det Sollied ønsket seg aller mest i åpningskampen av årets mesterliga, men det skal ikke underslås av Celta Vigo er et godt fotballag.

(NTB)