TOK LEDELSEN: Vifs Luton Shelton scoret 1-0-målet mot Lillestrøm, via beinet til Espen Søgård.
Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix
TOK LEDELSEN: Vifs Luton Shelton scoret 1-0-målet mot Lillestrøm, via beinet til Espen Søgård. Foto: Stian Lysberg Solum / ScanpixVis mer

Sæternes sikret sølvet i sin andre kamp for dagen

Var med å redde VIF 2 før han avgjorde for Vålerenga mot LSK.

||| ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Vålerenga - Lillestrøm 2-1.

Bengt Sæternes spilte 83 minutter for Vålerenga 2, da andredivisjonsklubben sikret videre liv på tredje høyeste nivå tidligere i dag.

Noen timer senere sørget han for at Vålerenga slo erkerival Lillestrøm, og for at trønderne fortsatt må vente med å slippe gulljubelen løs.

For akkurat da LSK så ut til å ha kjempet inn et poeng, på overtid, dukket Sæternes opp med måljegerfoten, og gjør at Martin Andresen og co i det minste kan juble for at seriesølvet er i boks.

- Det er godt, for vi har spilt en god sesong. Og det er veldig hyggelig at Bengt scoret det siste målet, sier Martin Andresen til NRK.

- LSK spiller en god kamp. Det er selvfølgelig veldig deilig å slå dem på den måten, men prestasjonsmessig er det ikke det beste vi har gjort, sier han.

Dommeren i fokus
LSK-trener Henning Berg er mer oppgitt over at dommer Tommy Skjerven ikke blåste straffespark for laget hans, og ikke viste ut Mostafa Abdellaoue etter tumultene som oppsto da VIF ville ha straffe.

- Det var en tett og jevn kamp, men det er mange rare situasjoner. Vi blir snytt for minst to straffer, og Mos skulle hatt rødt kort. Man kan ikke få spille videre når man dytter ned en spiller på den måten, sier Berg.

UTLIKNET: LSKs Karim Essidiri scoret med et godt slått frispark, som Lars Hirschfeld likevel burde reddet.
Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix
UTLIKNET: LSKs Karim Essidiri scoret med et godt slått frispark, som Lars Hirschfeld likevel burde reddet. Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix Vis mer

- Det så ut som det skulle vært noen straffer der, men det var jo begge veier, sier Martin Andresen.

Lagkaptein Frode Kippe er enda klarere.

— Dommeren ble avgjørende. Jeg ble snytt for et soleklart straffespark da jeg skulle sette ballen i mål i første omgang, sier han ifølge NTB, og fikk uventet støtte av kapteinskollega Kristofer Hæstad.

— Jeg felte ham og er ikke uenig. Jeg ble lettet da Skjerven ikke blåste, sier han.

Dommeren selv sto oppreist da spørsmålene haglet etter kampslutt.

— Det gule kortet til Mos skulle vært rødt. En for dårlig avgjørelse av meg, sier Tommy Skjerven.

Mos dyttet en motspiller da han ble omringet av LSK-spillere etter at Vålerenga-spissen ble felt innenfor 16-meteren i sluttminuttene. Det var en av tre situasjoner der Skjerven trolig burde dømt straffespark.

— Straffesituasjonene har jeg ikke sett i reprise. Derfor uttaler jeg meg ikke om disse nå. Men jeg skal se dem, og tar gjerne selvkritikk, sier Skjerven.

Ny Shelton-scoring Det var stillingskrig på midten i åpningsminuttene på Ullevaal, og kampen var sju minutter gammel før vi kunne notere kampens første store målsjanse: Fint kombinasjonsspill mellom Kristoffer Hæstad og Morten Berre, og førstnevnte avsluttet med bra skudd like over.

Fem minutter senere sørget Luton Shelton for Vålerenga-ledelse 1-0. Etter en pasning fra Harmeet Singh, dro han seg fint fri og, satte ballen høyt og utagbart i mål. En bra prestasjon av jamaicaneren.

I det 15. minutt ble Frode Kippe fint frispilt, men alene mot Vålerenga-keeper Lars Hirschfeld ble han ble hindret i skuddøyeblikket.

LSK-kapteinen ropte på straffe, men dommer Tommy Skjerven vinket spillet spillet videre, til store protester fra Kippe og Kanarifansen.

LSK bedre med Etter en tam åpning,  tok kampen seg opp de siste 20 minuttene av første omgang - både i intensitet og sjanser. Flest til LSK, som hadde tre store sjanser til å utligne i løpet av få minutter.

Etter en bra åpning av gullutfordrer Vålerenga, tok LSK over mer og mer av banespillet den siste halvtimen av første omgang. Effektiviteten foran mål var imidlertid ikke bra nok, og Vålerenga kunne dermed gå i garderoben med en litt heldig 1-0 ledelse.

Store sjanser LSK åpnet andre omgang der de slapp i første, men foran mål ble det bare nesten for Kanarifuglene.

Anthony Ujah var nærmest, etter at ballen ble løftet inn i feltet, men nigerianeren kom litt for sent i duellen med Hirschfeld til å kune tuppe ballen i mål.

Samme Ujah hadde en ny kjempesjanse for LSK i det 68. minutt, men fra litt spiss vinkel alene mot Hirscfeld, ble avslutningen nok en gang for svak.

Vakkert frispark Vålerenga forsøkte seg med en del langskudd, men skapte lite i andre omgang. Begge lag ble slitne mot slutten, og tempo og kvalitet sank.

Og det måtte et frispark fra god posisjon til for å gi kampen nytt liv: Karim Essediri skrudde ballen vakkert i mål fra 18 meter, utagbart for Hirscfeld.

Superreserven I kampens siste minutt ville Vålerenga ha straffe, men nok en gang vinket dommer Skjerven spillet videre. Det samme skjedde på overtid - med LSK.

OVERTIDSMANN: VIF-spillerne jubler etter Bengt Sæternes' sene vinnermål.
Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix
OVERTIDSMANN: VIF-spillerne jubler etter Bengt Sæternes' sene vinnermål. Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix Vis mer

Temperaturen steg, og Mostafa Abdellaoue var nok heldig som slapp unna med gult, da han etter å ha gått overende og bedt om straffe, dyttet takleren Lars Kristian Eriksen overende i krangelen som fulgte.

Så, på overtid sørget innbytter Bengt Seternæs for Vålerenga-seier 2-1.

Dermed må RBK vente litt til på å sprette sjampanjeflaska for å feire sitt 22. seriegull.

FIKK KJEFT: Dommer Tommy Skjerven overså et par mulige straffespark i kampen, og fikk høre det fra begge lag.
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
FIKK KJEFT: Dommer Tommy Skjerven overså et par mulige straffespark i kampen, og fikk høre det fra begge lag. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer