-  Sæternes skyter som en hest sparker

Bengt Sæternes skjøt som en hest sparker, og ble matchvinner i sin første kamp for Brann.

BERGEN (Dagbladet): Med Sæternes har Bergen fått en ny helt, som sammen med Robbie Winters kan skape mye god høstmoro.

Store forventninger

-  Jo, klart det var morsomt å score i min første kamp. Det ble en stor opplevelse for meg, ingen tvil om det. Jeg liker meg veldig godt her, og denne kvelden ble ekstra kjekk med flombelyst kamp og høy stemning på tribunene, sier Bengt Sæternes.

Etter kampen tok han en ekstra takkerunde til supporterne.

Brann-trener Mons Ivar Mjelde er ikke i tvil om at Sæternes skyter hardere enn de aller fleste norske fotballspillere, seg selv inkludert.

-  Jeg kjenner ikke mange som skyter som en hest sparker. Det gjør han.

-  Vi så det alle sammen. Han ble matchvinner i sin første kamp. Mer kan vi ikke forvente. Når han blir mer samspilt med de andre guttene, tror jeg vi kan forvente at han blir enda bedre. I denne kampen så vi at det ble farlig hver gang Sæternes og Winters nærmet seg 16-meteren, sier Mjelde.

-  Skal score

Da kampen var 85 minutter gammel, tok Bengt Sæternes plass 18 meter fra mål og samsnakket litt med Raymond Kvisvik.

-  Vi snakket om hvordan vi skulle gjøre det. Jeg tar gjerne høyrefotsfrispark, mens Raymond er best på dem som skal tas med venstrefoten. Han la ballen til meg, og jeg traff godt. Keeper burde egentlig forstå hvor ballen ville komme, men jeg fikk den til å skru litt bort fra ham. Det var godt, sier en nøktern, men svært fornøyd Sæternes.

Han er opptatt av at ikke alt fokus må bli rettet mot ham.

-  Hele laget spilte en god kamp. Jeg tenkte at hvis vi ikke vant denne kampen, så ville det være urettferdig. Vi som jobber på topp skal score mål, men hele laget må jobbe hardt og klokt. Robbie Winters er for eksempel en utrolig smart fotballspiller, som også jobber for at jeg skal score, sier Bengt Sæternes, som fremdeles har til gode å tape på Brann stadion.

Stang-inn-seier

Brann tok ledelsen etter 24 minutters spill. Lagets toppscorer Robbie Winters fikk en ball fra Martin Knudsen like utenfor 16-meteren. Han sendte den langs bakken med venstrefoten, traff innsida av stolpen og kunne heve armene over hodet i jubel for sitt 10. seriemål.

Brann vant kampen på to stang-inn-mål. Nedrykkstruede Sogndal tapte kampen på to stang-ut-mål.

Først var det Håvard Flo, som i 8. spilleminutt gikk opp på et frispark fra Alexander Ødegaard og headet ballen i tverrliggeren. Like før slutt var det Raoul Kouakou som skjøt i tverrliggeren og ned i bakken utenfor streken.

-  Vi hadde uflaks, men vi presterte en ganske god kamp. Mye fungerte som det skal. Det får vi ta med oss videre, og så skal vi la være å se på tabellen, sier Sogndals landslagsaktuelle Alexander Ødegaard.

Tippeligaen

Brann- Sogndal 2- 1 (1- 0).

Mål: 1- 0 Robbie Winters (25), 1- 1 Børre Steenslid (73), 2- 1 Bengt Sæternes (85).

Dommer: Jonny Ditlefsen, Mo.

Gult kort: Helge Haugen, Brann, Anders Stadheim, Rune Bolseth, Lars Blixt, Sogndal.

Tilskuere: 13 589.

SUPERTREFF: Bengt Sæternes stilte inn høyrefoten og traff stang inn med det hardeste sparket som er sett på Brann stadion så langt i år.