Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sætre kan misse resten av sesongen

Sliter med kneet.

Resten av skøytesesongen henger i en tynn tråd for Lasse Sætre.

Skøyteløperen var til undersøkelse hos en knespesialist i München noen dager før allround-EM i Heerenveen. Da fikk han beskjed om å ta det rolig. Noen operasjon var imidlertid ikke nødvendig.

Etter noen dagers trening hjemme i Norge fikk pipa en annen lyd, skriver Glåmdalen.

- Ble ikke bedre

- Selv om jeg belastet kneet minimalt i ti dager, ble det ikke noe bedre. Jeg fikk derfor en time hos lege Lars Engebretsen, og i samråd med ham bestemte vi oss for å operere umiddelbart, forteller Sætre.

- Ifølge Engebretsen var kneet slitt etter mange år med hard trening, og han har blant annet «støvsuget» kneet grundig. I tillegg har han «pigget opp» menisken for å få litt mer liv i den igjen. Det var også en sprekk i beinet under kneskåla. Han mente det var en gammel skade som kan ha kommet av et fall på skøyteisen eller en smell på fotballbanen, sier Sætre.

Vente i minst to uker

Han har fått beskjed om å vente i minst to uker før han går på is igjen. Det vil si at han ikke kan snøre på seg skøytene før i månedsskiftet januar/februar.

Sesongen er dermed mer eller mindre spolert for Sand-gutten, som har slitt med skader siden han ødela ankelen i november 2003.

(©NTB)

<B>GIKK GLIPP AV EM:</B> Lasse Sætre gikk glipp av EM i Heerenveen på grunn av kneproblemer, og har ikke blitt bedre.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media