Sætre melder pass

Lasse Sætre får ikke gå lørdagens 10.000 meter i verdenscupen i Erfurt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Benet er hovent og han kan risikere infeksjon dersom han ikke holder seg i ro.

- Vi snakket med legen i Norge i dag. Han forbød Lasse å starte, og sa han må hvile minst tre dager, sier landslagstrener Peter Mueller til NTB.

Sætre måtte sy sju sting i ankelen etter at han ble revet over ende på trening torsdag ettermiddag.

Men det er flere problemer for det norske laget. Også Eskil Ervik er uaktuell til milløpet i Gunda Niemann-Stirnemann-Halle. Hamar-løperen har pådratt seg influensa og har feber. Han var noe bedre fredag, men er fortsatt svak.

- Jeg har trøbbel med å skjønne hvorfor dette skulle skje nå når det gikk så bra. Det er skuffende for oss alle, men mest for Lasse selvfølgelig. Han var i skikkelig bra form nå, sier Mueller.

Han mener både Sætre og Ervik vil være klare igjen til verdenscupen i Heerenveen neste helg, men frykter tiden kan bli knapp for Sætre.

- Jeg tror det vil ta lengre tid enn han mener selv. Et kutt som det i ankelen er ikke så lett å bli kvitt. Akkurat nå kan han ikke gå en gang, sier Mueller, som likevel mener at skaden ikke vil sette Sætre nevneverdig tilbake på lengre sikt.

Norge stiller dermed bare med fire løpere på 10.000 meter, Øystein Grødum, Reidar Borgersen, Odd Borgersen og Preben Kristensen. Dessuten går Petter Andersen 1500 meter søndag.

(NTB)

GÅR IKKE: Lasse Sætre. Foto: SCANPIX

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer