Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sævarsson sendte Brann for alvor opp i medaljestriden

- Et steg i riktig retning, sier Steinar Nilsen.

MATCHVINNER: Scoringene satt langt inne i Kristiansand, men til slutt fikk Birkir Sævarsson uttelling da Start-forsvaret lot ham få liste seg umerket inn på bakre stolpe.Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX
MATCHVINNER: Scoringene satt langt inne i Kristiansand, men til slutt fikk Birkir Sævarsson uttelling da Start-forsvaret lot ham få liste seg umerket inn på bakre stolpe.Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KRISTIANSAND (Dagbladet.no): Start - Brann 0-1.

Etter at både Odd avga poeng mot Strømsgodset hadde Brann en alle tiders mulighet til å klyve helt opp i ryggen på både Stabæk og Odd. Den sjansen tok de godt vare på.

- Det løpes, duelleres og vinnes. Jeg er glad Sævarsson fikk uttelling. Seieren er et steg i riktig retning for oss, sier Brann-trener Steinar Nilsen, ifølge NTB.

Det ble en tett kamp fra start til slutt på Sør Arena.

- Fryktelig dårlige
Både makrellfotballen og Erik Huseklepp var fraværende i et oppgjør hvor begge lag virket mest interessert i forsvare seg til poeng.

For Start virket det som at å ta ut Huseklepp var resepten, mens hos gjestene var det å forhindre at angrepskometen Stokkelien fikk komme til avslutninger. Huseklepp hadde knapt et eneste raid og Stokkelien hadde ikke en eneste avslutning på mål.

— Vi var fryktelig dårlige og greide ikke engang å etablere pasningsspillet vårt, slår Start-trener Knut Tørum fast.


Stolpeskudd

Sett bort fra målet etter 72 minutter var det Espen Børufsen som var nærmest scoring.

Rett før pause duellerte han med Solli og Holmvik og før han visste ordet av det var han alene med Udjus i Brann-målet.

TEMMET HUSEKLEPP: Starts oppskrift mot Brann var å stoppe Erik Huseklepp. Det klarte sørlendingene, men glemte seg samtidig bort i markeringsspillet da Birkir Sævarsson ble matchvinner.Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX
TEMMET HUSEKLEPP: Starts oppskrift mot Brann var å stoppe Erik Huseklepp. Det klarte sørlendingene, men glemte seg samtidig bort i markeringsspillet da Birkir Sævarsson ble matchvinner.Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX Vis mer

Avslutningen var god, men dessverre for Start sto stangen i veien. 0-0 til pause, et resultat som i og for seg var greit.

Farvel til medaljestriden for Start?
Andre omgang startet der den første sluttet. Drøssevis med dueller og lange oppspill mot spisser som ble løpende i mellom.

Så etter 72 minutter falt avgjørelsen. El Fakiri lurte seg opp på kanten sin.

Et millimeterpresist innlegg fra Eirik Bakke fant Sævarsson som lurte seg bak debutanten Oladapo. Han gjorde ingen feil og headet det perfekt slåtte innlegget opp i nettaket, helt utagbart for Høie i Start-målet.

— En perfekt pasning fra Eirik Bakke. Det var jo bare å sette hodet til, sier Sævarsson, ifølge NTB.

Start forsøkte seg mot slutten med å skyve opp Borgersen for å få mer tyngde på topp. Dette resulterte i mer rom for Huseklepp og Brann-angriperne.

FORNØYD: Steinar Nilsen mente Branns seier på Sør Arena var et steg i riktig retning for bergenserne.Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX
FORNØYD: Steinar Nilsen mente Branns seier på Sør Arena var et steg i riktig retning for bergenserne.Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX Vis mer

Etter 76 minutter måtte Høie ta fram to tigersprang for å forhindre flere baklengs.

Bak hos Brann storspilte Bjarnason og Sigurdsson. Den islandske duoen tok unna det som kom og Tørums menn måtte bare konstatere at kampen om tredjeplassen mest sannsynlig nå er noe de kan se langt etter.

- Det defensive har vært en uttfordring tidligere i år, men det tok vi på strak arm i dag, sier Steinar Nilsen til TV 2 Sporten.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!