Safin slått ut av Wimbledon

Australian Open-vinneren utklasset ukjente Feliciano Lopez.

Spanjolen åpnet sterkt og slo femterangerte Safin 6-4 allerede i første sett. Det andre ble vunnet 7-6 etter tie-break, og i det siste brøt han russerens serve hele to ganger.

Dermed var avansementet til tredje runde i boks – og samtidig en av Wimbledon-favorittene utslått. I går forsvant engelske Tim Henman ut av turneringen på hjemmebane.

– Jeg klarte bare ikke komme i gang med mitt vanlige spill, sa Safin, som tidligere denne sesongen vant Australien Open.

– Lopez er en tøff motstander. Jeg klarer ikke spille min beste tennis hver eneste dag, men spilte samtidig ikke dårlig i dag, fortsatte russeren.

Roddick slet

I trøbbel var også andrerangerte Andy Roddick. Amerikaneren måtte ha hele fem sett for å slå italienske Daniele Bracciali. Settsifrene ble 7-5, 6-3, 6-7 (3), 4-6, 6-3.

Kampen startet riktignok sent i går kveld, men måtte utsettes til i dag på grunn av regn. Også i dag måtte spillet i London avbrytes flere ganger som resultat av nedbør.

Andy Roddick møter Igor Andreev i tredje runde lørdag.

Lleyton Hewitt er rangert som nummer tre i årets turnering. Han gjorde ingen feil mot amerikanske Justin Gimelstob fredag. 7-6, 6-4 og 7-5 i tre strake sett sa sitt om at australieren er på vei mot formen.

Hewitt vant Wimbledon i 2002.

Enkelt for Mauresmo

Dagens kamper bød ikke på noen overraskelser på kvinnesiden i London. Russiske Svetlana Kuznetsova slo 16 år gamle Nicole Vaidisova i tre sett – etter å ha slitt litt underveis.

Avansement ble det også for franske Amelie Mauresmo, som to ganger tidligere har vært i Wimbledon-semifinale. Hun leverte enkelt varene med 6-0 og 6-2 mot amerikanske Shenay Perry.

– Jeg koser meg virkelig, så får vi se hvor langt det holder, sa hun etterpå.

Anastasia Myskina var i store vanskeligheter mot Jelena Jankovic i det tredje og avgjørende settet i sin kamp fredag. Den russiske stjernen snudde imidlertid 1-5 til 10-8-seier.

(ANB-AP)

DEPPER: Russiske Marat Safin depper etter å ha blitt utslått av Feliciano Lopez i tredje runde i Wimbledon. I fjor røyk russeren ut etter første runde.