Safin ute av Australian Open

Regjerende Australian Open-mester Marat Safin er siste mann som har måttet gi beskjed om at han ikke stiller.

Russeren sliter med en skade i venstre kne, og har kun spilt én turnering de siste fem månedene i 2005.

– Jeg er lei meg for at jeg ikke kan delta i turneringen og forsvare min tittel. Jeg har jobbet hardt og er blitt bedre. Jeg hadde veldig lyst til å delta, men jeg må høre på treneren min (Peter Lundgren), laget og også på kroppen min. Og akkurat nå vil belastningen av kneet bli for stor, sier han på sin hjemmeside.

Arrangøren av turneringen har ikke fått noen offisiell bekreftelse på at Safin ikke kommer til å delta, men de har heller ikke hatt store forhåpninger om at han ville gjøre det, med tanke på at russeren har vært skadet lenge.

Foruten Safin har også amerikanske Andre Agassi og Rafael Nadal trukket seg fra turneringen. Det er også usikkert om tidligere Australian Open-vinner Thomas Johannson vil delta. Svensken sliter med en skulderskade og måtte trekke seg fra turneringen Sydney International denne uken.

Også på kvinnesiden er det spillere som sliter med skader. Russiske Maria Sharapova og regjerende mester Serena Williams fra USA kom begge til Melbourne denne uka. Begge sliter med skader, og det er usikkert om de vil delta i årets første Grand Slam-turnering.

Williams måtte trekke seg fra en oppvisningsturnering i Hong Kong forrige uke, etter at hun fikk problemer med kneet. Sharapova på sin side sliter med en skulderskade.

(ANB-AP)

VANT I FJOR: Marat Safin sliter med en kneskade og stiller ikke i årets turnering.