Safina én kamp unna French Open-revansje

Verdenseneren til finalen.

TAPTE FINALEN I FJOR: Dinara Safina kom til finalen i French Open også i fjor, men tapte da for Ana Ivanovic. Foto: REUTERS
TAPTE FINALEN I FJOR: Dinara Safina kom til finalen i French Open også i fjor, men tapte da for Ana Ivanovic. Foto: REUTERSVis mer

||| Verdensener Dinara Safina imponerte ingen da hun tok seg til finale i French Open torsdag. Men hun regnes likevel som finalefavoritt, uansett hvem motstanderen blir.

Den russiske tenniseneren hadde ingen problemer med Dominika Cibulkova i torsdagens semifinale. Med sifrene 6-3, 6-3 sikret hun seg en komfortabel seier.

Men Safina imponerte ikke spillemessig. Tabbene kom på rekke og rad, men Safina ble reddet av at også motstanderen leverte slett spill. Safina pådro seg sju dobbeltfeil og hadde 24 upressede feil, men seiret likevel.

Cibulkova sikret seg en tidlig 2-0-ledelse i første sett, men måtte så gi etter for overmakten.

- Det var ikke en lett kamp. Jeg klarte ikke å gjøre noe som helst i begynnelsen, sa Safina.

Saftige gloser Verdensenerens temperament er godt kjent, og også torsdag leverte hun noen heftige engelske gloser som ble plukket opp av TV-mikrofonene.

- Det var en veldig spent stemning, siden jeg så gjerne ville vine. I stedet for å dominere fra start, lot jeg motstanderen ta kommandoen. Det må jeg endre på, sa Safina.

Etter hvert som spillet begynte å sitte litt bedre, mens motstanderen slet med russerens flankespill, ble det imidlertid en klar seier. Det lover godt for verdenseneren, som aldri tidligere har vunnet en Grand Slam-turnering.

På revansjejakt For hun har noe å revansjere på rødgrusen i Paris. I fjor tok hun seg til finale i French Open. Da ble det tap for Ana Ivanovic, men i år kan hun få revansj.

- Jeg hadde en veldig stor opplevelse her i fjor og jeg trenger bare å gjøre det litt bedre i år. Jeg må bare gi alt og gå for det, sa Safina.

Hun møter vinneren av kampen mellom Svetlana Kuznetsova og Samantha Stosur i lørdagens finale. Safina vil uansett gå til finalen som storfavoritt. Hun er i svært godt slag i år, og har spilt seg til finale i seks av de ni turneringene hun har spilt så langt i år.

(NTB)