Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Safins sensasjonsseier

Slo Djokovic ut av Wimbledon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han utfordret Roger Federer og Rafael Nadals roller som tennisens ypperste, og i Wimbledon skulle han virkelig skinne. Men Novak Djokovic eventyr endte i annen runde.

Der møtte verdens tredjerangerte tennisspiller for stor motstand i Marat Safin. Alle snakket om Djokovic før den prestisjefylte turneringen åpnet. Flere hadde ham som favoritt til å vinne finalen. Men mot en russer rangert som nummer 75 ble han for liten.

- Dette var helt klart en veldig dårlig dag for meg. Jeg gjorde ingen av de tingene jeg hadde tenkt å gjøre. Og Safin var veldig solid i alle ledd, sa Djokovic.

- Kan nå langt 

Tidligere verdensener Safin spilte den beste kampen han har gjort på lang tid og dominerte fra start til slutt. Etter at Djokovic gjorde en dobbeltfeil og ga Safin muligheten til å bryte serven i det femte gamet på Centrecourt-en, slet serberen med å heve spillet sitt.

- Djokovic var den som trengte å vinne kampen. Ingen ventet seg noe som helst av meg. Nå kan jeg nå langt, sa Safin, som aldri er kommet lenger enn til kvartfinale i Wimbledon.

Etter første sett var den første «bomben» et faktum: Safin hadde tatt sett mot Djokovic.

Med seier 6-4 triumferte han i åpningssettet, men få trodde det kunne vare mot spilleren som vant Australian Open i januar.

TREFFSIKKER: Marat Safin viste fram gammel storhet i Wimbledon-turneringen da russeren slo ut en av Roger Federers hovedutfordrere, Novak Djokovic. Foto: AFP/Scanpix
TREFFSIKKER: Marat Safin viste fram gammel storhet i Wimbledon-turneringen da russeren slo ut en av Roger Federers hovedutfordrere, Novak Djokovic. Foto: AFP/Scanpix Vis mer

Fortjent seier 

I annet sett kjempet han innbitt for å unngå nederlag, men i tiebreak-et ble Djokovic slått. Safin ledet 2-0 i sett og øynet en ydmykende seier.

Og den fikk han. I tredje og avgjørende sett var Djokovic enda blekere og Safin mer overlegen. Med 6-2-seier klarte han «det umulige».

Seieren var fortjent. Djokovic gjorde flere dobbeltfeil og så ikke ut til å trives på gressmatta i London, samme matte som han i fjor spilte semifinale på.

- Jeg hadde mange dobbeltfeil, og det er uvanlig, sa Djokovic.

Nestenulykke for Ivanovic

En annen serber, toppseedede Ana Ivanovic, var på gyngende grunn, men sikret så vidt avansement etter en maratonkamp i annen runde av Wimbledon-turneringen onsdag.

Det så ut til å bli en mørk dag for serbisk tennis. Først røk verdenstreer Novak Djokovic ut i annen runde, og samtidig kjempet Ivanovic med nebb og klør for å unngå å gjøre det samme.

image: Safins sensasjonsseier

Annenrundekampen mot Nathalie Dechy ble iallfall en skikkelig thriller, og av det lange slaget. Etter tre timer og 24 minutter gikk Ivanovic seirende ut med 2-1 i sett.

- Det var veldig, veldig jevnt. Kampen ble avgjort av noen få baller. Jeg er veldig glad for at jeg klarte å beholde roen, sa serberen til BBC.

Allerede i første sett var det klart at Dechy ville bli en tøff motstander. Den franske spilleren vant åpningssettet 7-6. I annet sett sikret Ivanovic videre håp med samme sifre.

Så ventet tredje og avgjørende sett. Etter 18 games kunne Ivanovic og Serbia pustet lettet ut. 20-åringen vant 10-8, et resultat man sjeldent ser i tennisverdenen.

Publikum likte det de så og svarte med stående applaus.

- Det var en fantastisk kamp, sa Ana Ivanovic.

Federer enkelt videre

Kongen av Wimbledons gressmatter, Roger Federer, stormet videre fra annen runde i turneringen onsdag.

Svenske Robin Söderling ble aldri en trussel for sveitseren, som jakter sin sjette Wimbledon-tittel på rad. Federer vant enkelt 6-3, 6-4, 7-6.

- Jeg er veldig fornøyd. Det var vanskelige forhold med lav sol. Jeg er glad det bare ble tre sett, sa Federer.

Kun i tredje sett fikk publikum se en tilnærmet jevn kamp. Da viste Söderling glimt av det talentet som gjør at mange hevder han vil bli en av verdens beste spillere. Men det holdt aldri mot Roger Federer.

En av sveitserens antatte hovedutfordrere i år, Novak Djokovic, røk ut av turneringen tidligere onsdag. Det baner vei for en superfinale mellom Roger Federer og verdenstoer Rafael Nadal.

(NTB)

ULASTELIG: Wimbledon-kongen Roger Federer var ulastelig både i banespill og i klesveien i dagens 2.runde-kamp mot svenske Robin Söderling.
MÅTTE SLITE: Verdensener Ana Ivanovic fikk det uventet tøft i kampen mot Nathalie Dechy. Den tre timer og 24 minutter lange kampen endte likevel med favorittseier.
FORTVILET: Novak Djokovic var sjanseløs mot Marat Safin under ettermiddagens 2.rundekamp i Wimbledon.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!