TAKLINGER. Fredag fortsetter Norwich og Alexander Tettey kampen om opprykk til Premier League. Her takler nordmannen Arsenals Aaron Ramsey i et Premier League-oppgjør i fjor. Tettey har en bra mulighet for å rykke opp med seier over Middlesborugh fredag. Foto: AFP.
TAKLINGER. Fredag fortsetter Norwich og Alexander Tettey kampen om opprykk til Premier League. Her takler nordmannen Arsenals Aaron Ramsey i et Premier League-oppgjør i fjor. Tettey har en bra mulighet for å rykke opp med seier over Middlesborugh fredag. Foto: AFP.Vis mer

Saftige taklinger i tidenes tøffeste opprykkskamp

Bare tre kamper igjen i spillet om milliardene.

(Dagblabdet): Fredag fortsetter tidenes tetteste opprykksstrid i Championship.

To lag rykker direkte opp til Premier League.

Et opprykk som økonomisk har gigantiske dimensjoner for klubbene under de store.

Eirik Aase er redaktør av nettsida championship.com.

Han kjenner denne ligaen bedre enn noen i Norge.

- Jeg kan ikke huske at det noen gang har vært en slik thriller av en avslutning. I alle fall ikke så lenge jeg har fulgt med, sier Aase til Dagbladet.

Aase lever og ånder for ligaen under Premier League.

Han forklarer litt om årsaken:

Saftige taklinger - Det er denne ligaen som minner meg mest om Premier League, da jeg vokste opp på nitti-tallet. Det er her det er familier på tribunen. Og det er her det gås til i taklingene så det suser, sier Eirik Aase til Dagbladet.

Favorittlaget hans er Blackburn. Da laget rykket ned fra Premier League til Championship, ble Aase med ned.

Fredag kveld braker Norwich og Middlesborough sammen om de viktige poengene. Begge lagene kjemper om opprykk i tillegg til Bournemouth og Watford.

Lagene har tre kamper igjen å spille. Og det skiller bare to poeng fra Middlesborough på fjerdeplass opp til Bournemouth som leder. Og det er bare ett poeng fra Norwich og Watford opp til Bournemouth.

Det har en gigantisk betydning å rykke opp til Premier League.

Aase forklarer:

- Milliarder - Vi snakker egentlig om milliarder av kroner. Det er enorme summer i TV-rettighetene i Premier League som tilfaller lagene.

Og han har denne tilleggsopplysningen:

- Det eksisterer også store fallskjermsummer. Om et lag for eksempel rykker rett ned igjen, tildeles klubben flerforldige millioner i fallskjermsummer de neste fire årene. Det dreier seg om mellom 20 og 40 millioner pund i året.

Dagbladet skrev om tidenes jevneste opprykkskamp også for ei uke siden. Da var det fem kamper igjen. Nå er det tre, og det er fortsatt like tett.

Eskpertene tror på Norwich Dagbladets tipsekspert Lars Dybwad tror Norwich vinner i kveld.

- Det er ufattelig jevnt. Men jeg holder en knapp på Norwich og Bournemouth som de to lagene som rykker rett opp til Premier League, sier Dybwad.

Han illustrerer formlagene med hva som har skjedd i de ti siste kampene.

Sju av ti - Bournemouth, Watford og Norwich har alle vunnet sju av de ti siste kampene. Mens Middlesborough har vunnet seks av de ti siste. Norwich har vunnet fem kamper på rad nå. Watford og Bournemouth har vunnet de tre siste kampene. Mens Middlesborough har vunnet to, sier Dybwad.

Begge ekspertene mener at det er Middlesborough som har hanglet litt og ligger svakest an til direkte opprykk av de fire lagene.

De er enige om at Norwich rykker direkte opp.

- Norwich begynte dårlig. Men et bytte av manager, gjorde at det snudde. Alex Neill er en ung og svært spennende type som manager. Vinner Norwich i kveld, er jeg sikker på at laget rykker opp, sier Eirik Aase. 

Kampen mellom Norwich og Middlesborough vises på TV2 Sport Premium kl 20.40. 

TROR PÅ NORWICH. Dagbladets tipsekspert tror på Norwich til 1,90 i odds hos Norsk TIpping i opprykkskampen mot Middlesborough. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet.
TROR PÅ NORWICH. Dagbladets tipsekspert tror på Norwich til 1,90 i odds hos Norsk TIpping i opprykkskampen mot Middlesborough. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet. Vis mer