Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sagan: - Et helt annet Flandern enn tidligere

Verdensmesteren vant De Ronde med dristig taktikk.

DET AVGJØRENDE RYKKET: Da Peter Sagan, Michal Kwiatkowski og etter hvert Sep Vanmarcke støtet seg vekk fra favorittgruppen, var det ingen vei tilbake for de bak. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)
DET AVGJØRENDE RYKKET: Da Peter Sagan, Michal Kwiatkowski og etter hvert Sep Vanmarcke støtet seg vekk fra favorittgruppen, var det ingen vei tilbake for de bak. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OUDENAARDE (procycling.no): Det liknet først en reprise av E3 Harelbeke, da Michal Kwiatkowski (Team Sky) og Peter Sagan (Tinkoff) gikk bort fra favorittene med 32 kilometer igjen.

Etter at Taaienberg hadde strukket ut feltet så polakken sitt snitt til å antesipere den store favoritten Fabian Cancellara (Trek). Sagan fulgte instinktivt etter, akkurat som i E3 for en drøy uke siden.  

Senere fikk de to sparringspartnerne fra juniorårene besøk av Sep Vanmarcke (LottoNL-Jumbo), men etter Oude Kwaremont og Paterberg hadde Sagan distansert dem begge, mens Cancellara måtte jage bak med Vanmarcke på hjul.

«Spartacus» betalte dyrt for sin avventende taktikk, verdensmester Sagan rikelig belønnet for sin raske beslutning.

- Det var et veldig hardt ritt, veldig forskjellig fra tidligere år. Hele tiden gikk det for fullt. Helt fra start. Det var kanskje bare en ti minutter lang periode at farten gikk noe ned, sier Sagan.

Les også: - Spørs om jeg hadde hengt med selv uten sykdommen

- Alle var slitne
Slovaken så kun slitne ansikt rundt seg da han bestemte seg for å gå etter Kiwatkowski før Kruisberg.

- Det var kanskje tidlig å angripe, men som jeg sa, det var utrolig hardt i dag. I gruppen så jeg at alle var slitne og ferdige. Etter Taaienberg var det en gruppe på tolv ryttere som gikk ifra. Devolder fra Trek var der, flere fra Sky. Gatto kjørte for oss, for å holde avstanden oppe. Så gjorde Kwiatkowski et smart angrep. Han besluttet å stikke tidlig, mens alle var slitne. Alle som kjørte i dag følte det var litt forskjellig fra tidligere år.

Det var med samme panache Sagan vant Gent-Wevelgem forrige søndag, etter 19. rittdager i VM-stripene og seks andreplasser. Det var en forløsende seier vunnet fra fronten av feltet.

Samme offensive stil viste han i Omloop Het Nieuwsblad og i Tirreno-Adriatico, men ble slått av Greg Van Avermaet begge ganger. I E3 Harelbeke var han også for selvsikker og gikk tom for krefter i finalen. Denne gang fikk fryktløs offensivitet sin belønning.  

- Fabian er i god form, men han gjorde kanskje en liten feil ved ikke å følge etter oss (før Kruisberg). På Kwaremont hadde jeg 20 sek, på Paterberg kjøre han også veldig hardt. Jeg kan ikke si jeg hadde full kontroll. Men man må kjøre full gass. Det var ikke før de siste tre kilometerne at jeg forsto at seieren var min, forteller Sagan - som dediserte seieren til de to rytterne som døde forrige uke, Antoine Demoitié og Daan Myngheer.

- VM var noe helt annet
Sagan er den femte rytteren som vinner Flandern rundt i regnbuestripene, den første siden Tom Boonen i 2006.

- Begge to veldig spesielle triumfer, men også veldig forskjellige. Måten vi kjører på er helt forskjellig. Her har vi kjørt i den samme løypa de siste fem årene. Richmond var noe helt annet. Der startet vi bare med tre ryttere, Juraj (Sagan) og (Michal) Kolar. Her har jeg et helt lag som jeg må takke. De gjorde en veldig bra jobb. De siste tre seierne mine har alltid vært med enten Kolar og Juraj. Rart, ler den regjerende verdensmesteren.

Les også: Uhell tappet Boasson Hagen for krefter

Neste uke skal Sagan på offensiven igjen, i Paris-Roubaix. 26-åringen sier kroppen føles bedre etter hvert som sesongen utvikler seg. Forberedelsene inn mot klassikerne har bestått av høydeopphold på Sierra Nevada og ikke tourene i Qatar og Oman. Det har gitt styrke og overskudd, mener slovaken.

- Jeg er glad for formen min og hvordan rittet utviklet seg. Alle som hadde bein i dag, så vi i front. Neste uke kan bli annerledes, men jeg føler meg bra.

Les alt om Flandern rundt på www.procycling.no!