Milano-Sanremo 2018:

Sagan er toppfavoritt i Milano-Sanremo

Men alt er mulig i «La Classicissima».

SUPERSAGAN: Peter Sagan har prøvd og prøvd i Milano-Sanremo, men seieren venter han fremdeles på. Foto: Dario Belingheri/ANSA via AP
SUPERSAGAN: Peter Sagan har prøvd og prøvd i Milano-Sanremo, men seieren venter han fremdeles på. Foto: Dario Belingheri/ANSA via AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): Når den gamle damen på rivieraen lørdag førstkommende feirer seg selv for 109 gang, får vi forhåpentligvis nok en påminnelse om hvorfor Milano-Sanremo er og forblir et av de mest forlokkende rittene på den internasjonale sykkelkalenderen.

Årsaken er nok løypens tvetydigheter og de få garantier den gir. De 291 kilometerne fra storbyen Milano til kystbyen Sanremo forseres uten store topografiske hinder, men distansen, og de taktiske utfordringer den medbringer, blir ofte en grusom bøddel for mange.

Etter en lang og gradvis oppbygning drar det seg til med tre småbakker på rappen: Capo Mele, Capo Cervo og Capo Berta, før eksplosjonen et faktum idet feltet treffer Cipressa og Poggio – balkongen over Sanremo. Feltet stormer inn i et frenetisk Rossini-crescendo som åpner for finalen der alle spådommer er fort glemt.

Ingen av bakkene er i seg til stor avskrekkelse for spurterne, som hvert år starter med reelle forhåpninger om jackpot i den forhenværende casinobyen. De små knollene langs rivieraen forvandles imidlertid til regelrette veisperrer når beina har akkumulert drøye 260 kilometer i forkant. Dette er rittets naturlov, som setter spurterne og angriperne opp mot hverandre, og som sørger for at Milano-Sanremo som regel kan vise til en lang liste potensielle vinnere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer