OVERLEGEN: Peter Sagan forlot konkurrentene i støvet opp og ned fra den siste stigningen, og spurtet inn til sin andre etappeseier på rad i årets Sveits rundt. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com)
OVERLEGEN: Peter Sagan forlot konkurrentene i støvet opp og ned fra den siste stigningen, og spurtet inn til sin andre etappeseier på rad i årets Sveits rundt. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com)Vis mer

Sagan fortsetter å herje i Sveits rundt

Mens Sven Erik Bystrøm imponerte igjen.

(procycling.no): I går lekte Sven Erik Bystrøm med flere av sykkelsportens store fisker. I den slake motbakken på oppløpet i Baar spurtet Katusha-rytteren inn til en sterk 9. plass, med navn som Fabian Cancellara og Geraint Thomas like bak, mens Peter Sagan vant. I dag viste han seg frem igjen i det sveitsiske World Tour-rittet.

På den tredje etappen av Tour de Suisse kom haugesunderen seg med i dagens brudd, og i bruddet var han med på å gjøre en betydelig del av arbeidet.

Viste styrke Profilen, utformet som en haikjeft, indikerte at det var en etappe for puncheurene og med to tredjekategorier i avslutningen ville det trolig bli et redusert felt som skulle kjempe om seieren i Rheinfelden.

Sammen med Silvan Dillier (BMC), Gregory Rast (Trek-Segafredo, Mathew Hayman (Orica-GreenEdge), Branislau Samoilau (CCC), Bruno Pires (Roth), Antwan Tolhoek og Huub Duijn (Roompot), utgjorde 24-åringen dagens brudd. Da det begynte å dra seg til var han blant de sterkeste.

Like før den nestsiste tredjekategorien begynte regnet å øse ned, men Bystrøm lot seg ikke affektere. Rast, Dillier og Hayman satt igjen sammen med Bystrøm, og mot toppen fikk de besøk av Michael Albasini (Orica-GreenEdge). Inn mot den siste tredjekategorien gjorde Hayman en jobb for lagkameraten Albasini, og like før bunnen av bakken gikk sveitseren til.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bystrøm var dog fremdeles frisk, og inn i bakken var han og Dillier de enste fra det opprinnelige bruddet som klarte å følge. Den tidligere U23-verdensmesteren imponerte stort ved å følge Dillier og Albasini, men skulle etter hvert begynne å henge litt med hodet. Da toppen nærmet seg ble det for tungt.

Fantastiske Sagan Mens Dillier klarte å mobilisere litt krefter, måtte Bystrøm slippe noen hundre meter fra toppen. Mens Katusha-rytteren knakk seg oppover den siste biten kom Peter Sagan flygende. Bystrøm kunne knapt registrere at Sagan passerte før verdensmesteren stupte utfor.

På den våte asfalten var slovaken i en annen klasse, og tok kjapt igjen Dillier og Albasini. De tre sammarbeidet godt, men Sagan ville prøve å avgjøre tidlig. Med tre kilometer igjen prøvde Tinkoff-rytteren å sette sveitserne i vanskeligheter, men de to kjempet seg tilbake.

Inne på oppløpet i Rheinfelden åpnet Albasini tidlig, men kunne ingenting gjøre med Sagan.

Selv om Orica-GreenEdge-rytteren fikk en luke tettet Sagan den, og gikk rundt for å passere. Der var det liten tvil og med større fart suste Sagan inn til sin andre etapperseier på rad i årets utgave. Dermed overtar også han sammenlagtledelsen fra Jurgen Roelandts.

Bystrøm trillet til slutt inn med gruppen som fulgte tre sekunder bak Sagan, til en 38. plass.

Resultater:
1. Peter Sagan (Tinkoff)
2. Michael Albasini (Orica-GreenEdge)
3. Silvan Dillier (BMC)
4. Maximilliano Richeze (Etixx-QuickStep) +0:03
5. Jurgen Roelandts (Lotto-Soudal)
6. Jhonatan Restrepo (Team Katusha)
7. Michael Matthews (Orica-GreenEdge)
8. Rui Costa (Lampre-Merida)
9. Simon Geschke (Giant-Alpecin)
10. Chris Juul-Jensen (Orica-GreenEdge)

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!

I FORM: Sven Erik Bystrøm leverer for tredje dag på rad et sterk resultat i Sveits rundt. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com)
I FORM: Sven Erik Bystrøm leverer for tredje dag på rad et sterk resultat i Sveits rundt. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com) Vis mer