OVERLEGEN: Peter Sagan forlot konkurrentene i støvet opp og ned fra den siste stigningen, og spurtet inn til sin andre etappeseier på rad i årets Sveits rundt. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com)
OVERLEGEN: Peter Sagan forlot konkurrentene i støvet opp og ned fra den siste stigningen, og spurtet inn til sin andre etappeseier på rad i årets Sveits rundt. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com)Vis mer

Sagan fortsetter å herje i Sveits rundt

Mens Sven Erik Bystrøm imponerte igjen.

(procycling.no): I går lekte Sven Erik Bystrøm med flere av sykkelsportens store fisker. I den slake motbakken på oppløpet i Baar spurtet Katusha-rytteren inn til en sterk 9. plass, med navn som Fabian Cancellara og Geraint Thomas like bak, mens Peter Sagan vant. I dag viste han seg frem igjen i det sveitsiske World Tour-rittet.

På den tredje etappen av Tour de Suisse kom haugesunderen seg med i dagens brudd, og i bruddet var han med på å gjøre en betydelig del av arbeidet.

Viste styrke Profilen, utformet som en haikjeft, indikerte at det var en etappe for puncheurene og med to tredjekategorier i avslutningen ville det trolig bli et redusert felt som skulle kjempe om seieren i Rheinfelden.

Sammen med Silvan Dillier (BMC), Gregory Rast (Trek-Segafredo, Mathew Hayman (Orica-GreenEdge), Branislau Samoilau (CCC), Bruno Pires (Roth), Antwan Tolhoek og Huub Duijn (Roompot), utgjorde 24-åringen dagens brudd. Da det begynte å dra seg til var han blant de sterkeste.

Like før den nestsiste tredjekategorien begynte regnet å øse ned, men Bystrøm lot seg ikke affektere. Rast, Dillier og Hayman satt igjen sammen med Bystrøm, og mot toppen fikk de besøk av Michael Albasini (Orica-GreenEdge). Inn mot den siste tredjekategorien gjorde Hayman en jobb for lagkameraten Albasini, og like før bunnen av bakken gikk sveitseren til.

Bystrøm var dog fremdeles frisk, og inn i bakken var han og Dillier de enste fra det opprinnelige bruddet som klarte å følge. Den tidligere U23-verdensmesteren imponerte stort ved å følge Dillier og Albasini, men skulle etter hvert begynne å henge litt med hodet. Da toppen nærmet seg ble det for tungt.

Fantastiske Sagan Mens Dillier klarte å mobilisere litt krefter, måtte Bystrøm slippe noen hundre meter fra toppen. Mens Katusha-rytteren knakk seg oppover den siste biten kom Peter Sagan flygende. Bystrøm kunne knapt registrere at Sagan passerte før verdensmesteren stupte utfor.

På den våte asfalten var slovaken i en annen klasse, og tok kjapt igjen Dillier og Albasini. De tre sammarbeidet godt, men Sagan ville prøve å avgjøre tidlig. Med tre kilometer igjen prøvde Tinkoff-rytteren å sette sveitserne i vanskeligheter, men de to kjempet seg tilbake.

Inne på oppløpet i Rheinfelden åpnet Albasini tidlig, men kunne ingenting gjøre med Sagan.

Selv om Orica-GreenEdge-rytteren fikk en luke tettet Sagan den, og gikk rundt for å passere. Der var det liten tvil og med større fart suste Sagan inn til sin andre etapperseier på rad i årets utgave. Dermed overtar også han sammenlagtledelsen fra Jurgen Roelandts.

Bystrøm trillet til slutt inn med gruppen som fulgte tre sekunder bak Sagan, til en 38. plass.

Resultater:
1. Peter Sagan (Tinkoff)
2. Michael Albasini (Orica-GreenEdge)
3. Silvan Dillier (BMC)
4. Maximilliano Richeze (Etixx-QuickStep) +0:03
5. Jurgen Roelandts (Lotto-Soudal)
6. Jhonatan Restrepo (Team Katusha)
7. Michael Matthews (Orica-GreenEdge)
8. Rui Costa (Lampre-Merida)
9. Simon Geschke (Giant-Alpecin)
10. Chris Juul-Jensen (Orica-GreenEdge)

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!

I FORM: Sven Erik Bystrøm leverer for tredje dag på rad et sterk resultat i Sveits rundt. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com)
I FORM: Sven Erik Bystrøm leverer for tredje dag på rad et sterk resultat i Sveits rundt. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com) Vis mer
Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.