Tour de France 2018:

– Sagan har mer respekt enn meg

Kristoff om posisjonskrigen og hierarkiet i feltet.

NY KAMP: Kristoff (bak i hvit) ender på femteplass i det slovakiske Peter Sagan løfter hånden i været i mål etter andre etappe i Tour de France i La Roche-sur-Yon søndag. Torsdag venter nye muligheter. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
NY KAMP: Kristoff (bak i hvit) ender på femteplass i det slovakiske Peter Sagan løfter hånden i været i mål etter andre etappe i Tour de France i La Roche-sur-Yon søndag. Torsdag venter nye muligheter. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FOUGÈGRES (procycling.no): En 4.plass, en 5.plass og en 7.plass. Det er den foreløpige Tour de France-fangsten til Alexander Kristoff idet en ny spurtmulighet står for tur på den 7. etappen fredag.

Snaue 24 timer etter Dan Martins triumf på Mur de Bretagne, skal Kristoff forsøke å følge opp lagkameratens suksess på den 231 kilometer lange veien fra Fougères til Chartres.

– Ganske lett etappe på papiret, men den er litt lang. Man blir ofte sliten av lengden, og det passer meg ofte fint, sier Kristoff til procycling.no før start, og legger til at han forventer seg en relativt roligere oppbygning til finalen i dag enn torsdag.

– Det er ikke meldt så mye vind, så jeg tviler på at det blir sidevindskjøring. Det sprakk litt opp i går, men da var vi litt på toppen av et fjell. Med en gang vi kom ned i lavlandet så var det lite vind igjen. Dessuten tror jeg vi er rimelig beskyttet av trær, vi skal ikke ut på noen sletter.

Massespurtene er så langt i denne touren blitt dominert av Fernando Gaviria (Quick Step) og Peter Sagan (Bora-hansgrohe), som begge står med to etappeseiere hver. I Chartres er det til Kristoffs fornøyelse duket for enda en rask finale med et slakt, stigende oppløp.

– Passer fint. Det handler om å få riktig flow inn, slippe å bremse og få et bra hjul. Jeg tror Gaviria kommer til å time det ganske bra, så det er sikkert et bra hjul å følge. Men det vet mange, så det er ikke lett å få det hjulet.

– Det sier seg selv at det blir hard kamp. Sagan pleier å vinne den kampen. Man har litt respekt for de som har gjort det bra. Slik blir det litt hierarki. Når en har spurtet bra tidligere, så slipper man gjerne han inn, og kjemper heller med neste mann. Det er litt hierarki, men likevel kjemper man med nebb og klør.

– Samtidig er det litt tilfeldigheter hvem som blir sluppet inn også. Er man foran, så skviser man Sagan ut også hvis man kan. Men kommer man side og side, og det er 50/50, så har Sagan mer respekt enn jeg har, og jeg har mer respekt enn de yngre. Sånn sett er det jo et hierarki.

Dropper super-trøye

I jubelscenene på Mur de Bretagne onsdag ettermiddag kunne den våkne TV-seer merke seg Dan Martins spesialtrøye, laget uten glidelås for å gjøre den lettere og mer aerodynamisk. Marginene er ofte små i de tette og jevne massespurtene i Tour de France. Likevel har ikke Kristoff valgt å gå for den nye trøyen som lagkameraten Martin.

– Det blir varmt hvis man ikke kan åpne opp, så jeg gidder ikke å ha den ute glidelås. Den skal være litt mer aerodynamisk, men jeg tror ikke det har noe å si. Hvis det blir kaldere, så skal jeg kanskje prøve den, sier Kristoff.

– Det står ikke på utstyret. Det er forskjellige ting som gjør at vi ikke kjemper i toppen. Nå vant vi jo i går.

Saken er levert av procycling.no!

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer