Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sagan-hjelper pådro seg dobbelt kjevebrudd

Tinkoff svekket før Flandern rundt.

MISTER FLANDERN RUNDT: Maciej Bodnar kan ikke hjelpe Peter Sagan i Flandern rundt etter at han skadet seg på trening lørdag. Foto: Grzegorz Momot (Scanpix/Epa)
MISTER FLANDERN RUNDT: Maciej Bodnar kan ikke hjelpe Peter Sagan i Flandern rundt etter at han skadet seg på trening lørdag. Foto: Grzegorz Momot (Scanpix/Epa) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(procycling.no): Peter Sagan er blant de største favorittene til årets Flandern rundt, men slovaken må trolig klare seg mye på egenhånd.

Etter at Daniele Bennati skadet seg i Milano-Sanremo, sto Oscar Gatto, Pavel Brutt og Maciej Bodnar igjen som verdensmesterens tre sterkeste hjelpere.

Inntil dagen før årets andre monument. Da veltet nemlig sistnevnte stygt på en treningstur, og pådro seg kjevebrudd.

Dermed mister polakken Flandern rundt.

- Vinneren av torsdagens tempo i De Pannen, Maciej Bodnar, krasjet under Tinkoffs treningstur i Kortrijk dagen før Flandern. Bodnar pådro seg et dobbel kjevebrudd og en forskyvning, og har undergått operasjon, skriver Tinkoff på sine hjemmesider.

procycling.no følger Flandern rundt direkte fra klokken 10.15 på søndag.

Polakken er forventet å være ute i minst seks uker som følge av skadene.

Velten inntraff da Bodnar kjørte på en liten trebit som lå i veien. Den fikk han inn i forhjulet og asfalten ble neste stoppested.

31-åringen rakk ikke å reagere og traff bakken med ansiktet først. Han ble umiddelbart sendt til det lokale sykehus, hvor de altså konstaterte kjevebrudd.

Det er forventet at Michael Kolar vil ta Bodnars plass.

Sagan viste strålende form da han vant forrige helgs Gent-Wevelgem, og er sammen med Fabian Cancellara den største favoritten til årets første brosteinsmonument.

- Flandern rundt er et meget viktig ritt for meg. Forrige uke bekreftet jeg at jeg er på rett spor, og jeg er fornøyd med min nåværende form, sier Sagan til Het Nieuwsblad.

Les også: Sagan ønsker knallhardt Flandern rundt

- Jeg ser frem til Flandern, men man må bevare konsentrasjonen. Når vi er på veien, vil jeg følge utviklingen nøye. Rittet er uforutsigbart og alle små feil kan være avgjørende. Alle mine motstandere er sterke, men det kan bare være én vinner.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!