STARTET FOR TIDLIG: Peter Sagan hadde ikke sjanse da Michael Matthews økte tempoet på de siste 100 meterne av tirsdagens etappe i Sveits rundt. Slovaken brukte kreftene for tidlig. Foto: JEAN-CHRISTOPHE BOTT (Scanpix/Epa)
STARTET FOR TIDLIG: Peter Sagan hadde ikke sjanse da Michael Matthews økte tempoet på de siste 100 meterne av tirsdagens etappe i Sveits rundt. Slovaken brukte kreftene for tidlig. Foto: JEAN-CHRISTOPHE BOTT (Scanpix/Epa)Vis mer

Sagan innrømmer tabbe

- Jeg legger all skyld på meg selv.

(procycling.no): Peter Sagan jaktet sin andre strake etappeseier og sammenlagtledelse på tirsdagens etappe av Sveits rundt.

Men da slovaken valgte å starte spurten hele 300 meter før målstreken, var Michael Matthews på plass og slo ham på de siste 100.

- Jeg rotet det til på slutten fordi jeg startet spurten for tidlig og da kom Matthews forbi meg, sa Sagan etter etappen.

- Jeg legger all skylden på meg selv. Jeg gjorde en tabbe, men slik er idretten. Vi får se hva som skjer på de neste etappene.

Misfornøyd Tinkov
Andreplassen var akkurat ikke nok til å snike seg forbi Tom Dumoulin i sammendraget. Nederlenderen leder fortsatt rittet, på samme tid som Tinkoff-Saxo-rytteren, før onsdagens kongeetappe.

Med pallplassen fortsatte imidlertid Sagan sin imponerende rekke med topp 10-plasseringer.

Ikke siden Paris-Roubaix i april har Sagan vært utenfor de ti beste. Siden den gang har han syklet 12 ritt, deriblant spurt-, tempo-, og fjelletapper. Han står med tre seirer samt sammenlagttriumfen i California rundt.

Likevel har lageier Oleg Tinkov, og flere andre, vært særdeles kritisk til rytteren som etter sigende skal tjene rundt 35 millioner i året. Grunnen var sviktende resultater i klassikerne.

Les flere sykkelsaker på www.procycling.no!

- Skjønner ikke hva du mener
Etter den andre etappen i Sveits, som Sagan vant på overbevisende vis, var slovaken ute og kritiserte egne kritikere.

- Jeg skjønner ikke var du mener med en dårlig vår. Ja, jeg vant ikke så mye. Noen ganger var det min feil, noen ganger var det fordi man ikke alltid kan vinne i sykkel, sa Sagan etter etappen ifølge nieuwsblad.be.

- Et felt består av 200 ryttere, ikke bare to, som ønsker å vinne. Det gjør det vanskelig å vinne. Noen ritt går bra, andre går mindre bra. De som sier at jeg var dårlig, forstår ikke det.

En av rytterens største kritikere var Tinkov selv.

Blir i Tinkoff-Saxo
I en blogg på Cyclingnews skrev blant annet russeren at «det virker som han har mistet noe» om Sagan, og den eksentriske lageieren innrømte senere at han gjerne skulle senket slovakens lønn om det var juridisk mulig.

Det fikk fart på ryktene om at 25-åringen var på vei bort fra laget. Hans agent, Giovanni Lombardi, sier imidlertid at det ikke kommer til å skje.

- Peter er av stor interesse for markedet. Jeg vet det, og setter pris på det, men det er én ting som er sikkert: Peter har en kontrakt som går ut på slutten av 2017, og vi ønsker å respektere den avtalen til den utløper, sier Lombardi til tuttobiciweb.

- Ser det ut som at han sliter med et lag som ikke tror på ham i Sveits rundt? Tro meg, det var mange som ønsket seg Sagan, men Oleg Tinkov var raskest til å signere ham. Hvis det ikke finnes en god grunn, kommer ikke Peter til å dra.