I ENSOM MAJESTET: Peter Sagan tok en klar seier i den belgiske klassikeren Gent-Wevelgem etter et sent rykk. Her fra et tidligere løp. Foto:  EPA/THIERRY ROGE/NTB scanpix
I ENSOM MAJESTET: Peter Sagan tok en klar seier i den belgiske klassikeren Gent-Wevelgem etter et sent rykk. Her fra et tidligere løp. Foto: EPA/THIERRY ROGE/NTB scanpixVis mer

Sagan med klar seier etter frekt rykk like før mål

Alexander Kristoff beste nordmann.

Peter Sagan sjanset på et rykk fire kilometer før mål. Det holdt inn, og slovaken sikret seg en klar soloseier i den belgiske klassikeren Gent-Wevelgem søndag.

Alexander Kristoff ble beste nordmann på 14.-plass. Han ble nummer fire i spurten i hovedfeltet og var 40 sekunder bak vinneren i mål. Thor Hushovd var også med i Kristoffs gruppe og tok 17.-plassen, mens Edvald Boasson Hagen ble nummer 20.

Rittet ble kuttet med 50 kilometer i starten på grunn av kaldt og surt vær, og det avgjørende bruddet gikk tidlig i rittet. Lenge kjørte elleve ryttere sammen, men fire kilometer før mål slo Sagan til, og angrepet hans var det ingen som kunne svare opp.

Verken Tom Boonen eller Fabian Cancellara kom til mål i rittet. Verst var det for hjemmehåpet Boonen som gikk i asfalten vel 65 kilometer før mål. Han kom seg på sykkelen igjen etter uhellet, men det var tydelig at han ikke hadde det godt, og etter noen minutter valgte han å stå av.

Sloveneren Borut Bozic tok annenplassen. Han kjørte over mål 23 sekunder bak Sagan. Tredjeplassen gikk til belgiske Greg Van Aevermaet. Han ble knepent slått i spurten av Bozic i kampen om annenplassen.

Også Gabriel Rasch var med i det forkortede 190 kilometer lange rittet, men han kom ikke inn blant de 30 beste.

(NTB)