PÅTAR SEG SKYLD: Det var Peter Sagan som veltet og skapte masseveltet snaut tre kilometer før mål på fredagens etappe i Tour de France. Foto: LIONEL BONAVENTURE (Scanpix/Afp)
PÅTAR SEG SKYLD: Det var Peter Sagan som veltet og skapte masseveltet snaut tre kilometer før mål på fredagens etappe i Tour de France. Foto: LIONEL BONAVENTURE (Scanpix/Afp)Vis mer

Sagan om velten: - Det var min feil

Slovaken veltet på såpeglatte veier.

BERGERAC/OSLO (procycling.no): Med rett i underkant av tre kilometer til mål på dagens etappe i Tour de France, skjedde det som måtte skje.

På de klissvåte og såpeglatte veiene i Bergerac gikk det nemlig en kjempevelt.

Ryttere som Peter Sagan, André Greipel, Vincenzo Nibali og Romain Bardet var blant de innblandede.

Førstnevnte påtar seg nå skylden for velten.

- Det er jeg som er ansvarlig for velten, sier Sagan etter etappen ifølge L'Equipe.

- Veien var veldig glatt på grunn av regnet. Jeg er lei meg for de andre rytterne som falt. Jeg syklet hele dagen i fremre del av feltet for å unngå fall, og så er det jeg som går ned med mindre enn tre kilometer igjen.

Slovaken har for lengst sikret seg den grønne poengtrøyen, men står fortsatt uten etappeseier i årets Tour de France.

Les også: Snøt Kristoff for historisk triumf

Hvis han ikke vinner på søndag, blir han den første personen siden Thor Hushovd i 2005 til å vinne den grønne trøyen uten å vinne én etappe i rittet.

- Jeg har fortsatt en sjanse til, på Champs-Élysées. Jeg håper jeg har bra bein i spurten der.

Lørdagens tempo kommer bare til å bli en rolig gjennomkjøring for Cannondale-rytteren, før det hele handler om Paris dagen etter.

24-åringen har fire andreplasser og en tredjeplass å se tilbake på fra årets tour. Nærmest var han da han på den syvende etappen ble spurtslått med ett millisekund av Matteo Trentin.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.

GIKK I BAKKEN: Romain Bardet, nummer fem i sammendraget, var blant de som veltet på den 19. etappen i Tour de France. Uhellet skjedde innenfor de siste tre kilometerne, så franskmannen tapte ikke noe tid til sine konkurrenter. AFP PHOTO / POOL / LIONEL BONAVENTURE
GIKK I BAKKEN: Romain Bardet, nummer fem i sammendraget, var blant de som veltet på den 19. etappen i Tour de France. Uhellet skjedde innenfor de siste tre kilometerne, så franskmannen tapte ikke noe tid til sine konkurrenter. AFP PHOTO / POOL / LIONEL BONAVENTURE Vis mer