Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sagan overlegen på oppløpet i Kuurne

Revansjerte lørdagens annenplass og tok årets første seier.

FOTO: AFP PHOTO
FOTO: AFP PHOTO Vis mer

(procycling.no): Med en forslått kropp etter velten i Omloop Het Nieuwsblad, fikk Alexander Kristoff også problemer med å sette sitt preg på vårens andre brosteinsklassiker, Kuurne-Brüssel-Kuurne.

Allerede på Oude Kwaremont havnet nordmannen i bakevjen, og klarte ikke å komme seg med i gruppen med de største favorittene. Som en del av hovedfeltet var han nær ved å få kontakt igjen, men det ble bare med forsøket.

I stedet var det Peter Sagan som fikk sin revansje etter annenplassen i Omloop. I en gruppe med Luke Rowe, Matteo Trentin, Jasper Stuyven og Tiesj Benoot var verdensmesteren overlegen oppløpet, og sikret seg årets første seier med en imponerende spurt.

- Jeg er veldig glad for denne seieren. Den er viktig både for meg og laget, sa Sagan til Sporza etter rittet. Seieren var Bora-Hansgrohes første for sesongen.

Stuven ble nummer to, Luke Rowe nummer tre. Kristoff kom i mål med hovedfeltet noen sekunder bak.

Angrepsvillig franskmann

Alexis Gougeard (Ag2r), som ble nummer fem i fjorårets Omloop Het Nieuwsblad etter å ha tilbrakt hele rittet i brudd, var også ivrig etter å sette farge på 2017-utgaven av Kuurne-Brüssel-Kuurne. Franskmannen prøvde ved flere anledninger å etablere et tidlig brudd, men lyktes først etter drøyt 66 kjørte kilometer.

Han fikk med seg Jurgen Roelandts (Lotto Soudal), Antoine Duchesne (Direct Energie), Guillaume Boivin (Israel Cycling Academy), Alex Kirsch (WB Veranclassic Aqua Protect) og Sjoerd van Ginneken (Roompot).

Bak dem lå hovedfeltet samlet helt til de begynte på beryktede Oude Kwaremont, rundt 85 kilometer før mål. Med et angrep på den utfordrende brosteinen sprengte Zdenek Stybar (Quick Step-Floors) og Tiesj Benoot (Lotto Soudal) feltet, og en gruppe på rundt 25 ryttere utkrystalliserte seg.

Kristoff havnet bak

Der satt verken Alexander Kristoff (Katusha-Alpecin) eller noen av de fire andre norske rytterne i den gruppen, men både Greg van Avermaet (BMC) og Peter Sagan (Bora-Hansgrohe), som ble nummer én og to på lørdagens Omloop, kom seg med i favorittgruppen.

Men bak dem satt to norske neo-proffer, Amund Grøndahl Jansen (LottoNL-Jumbo) og Truls Korsæth (Astana), og dro hovedfeltet nærmere. Da favorittgruppen hentet inn det tidlige bruddet med 32 kilometer igjen, var den store gruppen med nordmennene rundt 30 sekunder bak.

Men akkurat da de to gruppene så ut til samle seg, satte fjorårsvinner Jasper Stuyven (Trek-Segafredo) inn et støt. Belgieren fikk med seg Peter Sagan, Tiesj Benoot, Luke Rowe (Sky) og Matteo Trentin (QuickStep-Floors), som både skaffet seg en solid luke ned til forfølgerne og økte avstanden til hovedfeltet.

Overlegen Sagan

Finalen ble dermed et oppgjør mellom de fem rytterne. Ingen turte å angripe før de passerte kilometersseilet, men like etter forsøkte Trentin seg. Italieneren ble hentet inn, og Sagan kontret umiddelbart.

På de siste meterne var slovaken overlegen og tok sin første seier for sesongen.

Stuven ble nummer to. Luke Rowe nummer tre.

Resultater:

1. Peter Sagan, Bora-Hansgrohe
2. Jasper Stuyven, Trek-Segafredo
3. Luke Rowe, Team Sky
4. Tiesj Benoot, Lotto Soudal
5. Matteo Trentin, Quick-Step Floors
6. Arnaud Démare, FDJ
7. Greg Van Avermaet, BMC
8. Oliver Naesen, AG2R La Mondiale
9. Zdenek Stybar, Quick-Step Floors
10. Baptiste Planckaert, Katusha-Alpecin

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media