SKULLE BREMSE:  Peter Sagan strekker hånda i været etter seieren i La Panne. Men det gikk likevel ikke som planlagt. Foto: AFP PHOTO/BELGA PHOTO DAVID STOCKMAN
SKULLE BREMSE: Peter Sagan strekker hånda i været etter seieren i La Panne. Men det gikk likevel ikke som planlagt. Foto: AFP PHOTO/BELGA PHOTO DAVID STOCKMANVis mer

Sagan skulle gi etappeseier til lagkompis - bremset for svakt

Vant første etappe av De Panne tredagers.

(Pro Cycling):På tirsdagens første etappe av De Panne tredagers, var det Cannondale som kunne juble etter å ha tatt både første og andreplass på den 201 kilometer lange etappen fra De Panne til Zottegem.

Sagan-show Etappen som var preget av et brudd gjennom stort sett hele dagen, fikk en brå vending da rytterne skulle opp den tøffe bakken, Eikenmolen for siste gang. Peter Sagan overrasket alle og støtet da det gjensto ni kilometer.

Med seg fikk han lagkompis Oscar Gatto i det som etter hvert ble en gruppe på rundt tolv mann. Den siste kilometeren gjennom trange gater i Zottegem, ble preget av to seierslystne Cannondale-ryttere, og de to krysset mållinjen nesten samtidig.

På TV-bildene kunne det se ut som at Sagan bremset for å la seieren gå til sin lagkamerat, men målfoto viste tydelig at det var slovaken som krysset linja først.

- Skulle vinne for Oscar Etter målgang var Sagan sikker på at seieren gikk til Gatto, og ikke før rytterne selv fikk se målvideo, kunne de konstatere at Hulken sto på plassen over sin italienske medsyklist.

- Vi syklet for Gatto i dag og håpte at han kunne vinne, forteller Sagan.

For Gatto sin del spilte det liten rolle hvem som sto øverst på resultatlista.

- Det viktigste er at laget gjør en god jobb i dag. Om det er Peter eller meg som vinner spiller liten rolle, legger han til.

Kristoff beste norske Alexander Kristoff (Katjusja) og Vegard Breen (Lotto-Belisol) er de eneste nordmennene som er representert i rittet. Førstnevnte ble bestemann på tirsdagens etappe, og spurtet inn til en 15. plass, 19 sekunder bak Sagan.

Breen trillet til slutt inn som nummer 85, med samme sluttid som sin norske kollega.

Rittet fortsetter onsdag med 200 kilometer lang kupert etappe fra Zottegem til Koksjide.

PS: Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no.