KNEPEN VINNER: Greg Van Avermaet holdt unna for rivalen med noe som nesten må omtales som minste mulige margin. Foto: LUCA ZENNARO / Epa / NTB scanpix
KNEPEN VINNER: Greg Van Avermaet holdt unna for rivalen med noe som nesten må omtales som minste mulige margin. Foto: LUCA ZENNARO / Epa / NTB scanpixVis mer

Sagan snytt for seier igjen

Vanvittig tidsdrama i Tirreno-Adriatico.

(procycling.no): Fabian Cancellara vant en lite overraskende seier på tempoetappen som avsluttet Tirreno-Adriatico.

Den rutinerte kraftkaren til Trek-Segafredo måtte likevel finne seg i å stå i skyggen av den utrolig jevne sekundstriden om sammenlagtseieren.

Den var det Greg van Avermaet som vant, med nesten forsvinnende liten tidsmargin etter snaut 20 timer og tre kvarter med sykling.

Peter Sagan, fjorårets verdensmester på fellesstart, har fortsatt ikke vunnet et ritt ikledt trøya med regnbuestripene. Slovaken haddde derimot samlet med seg fire andreplasser i 2016 før Tirreno-avslutningen.

• Les mer: Sekundstrid vil avgjøre Tirreno-Adriatico

Sagan la inn et skikkelig forsøk på sine 10,5 kilometer i kampen mot klokka. Men, som på mandagens siste fellesstartetappe, måtte Tinkoff-profilen se seg slått med knappest mulig margin.

Greg van Avermaet (BMC) holdt unna med ett fattig sekund. Det betydde enda en andreplass for Sagan.

Før start knyttet det seg mye spenning til om Sagan og Zdenek Stybar (Etixx-Quick Step) kunne stjele sammenlagtseieren fra Van Avermaet. Sagan kjempet seg i mål til 11.32, men Stybar fikk «hammeren» på den intense drøye mila i San Benedetto del Tronto.

Van Avermaets ledelse på åtte sekunder betydde derfor at han trengte 11.39 i mål.

Da belgieren krysset målstreken på akkurat den sluttida, ble triumfen snart bekreftet. Van Avermaet gikkt til topps sammenlagt, for første gang i karrieren i et større etapperitt på verdenstouren.

Normalt sett skulle ingen av de nevnte ha reelle vinnersjanser sammenlagt i Tirreno-Adriatico. Men da søndagens kongeetappe ble avlyst på grunn av snø i fjellene, var plutselig ikke de tradisjonelle klatrerne like godt stilt i sammendraget.

• Les mer: Kongeetappen i Tirreno-Adriatico avlyst

Edvald Boasson Hagen leverte en tålig god tempo. Han rullet i mål på sluttida 11.27, noe som holdt til en åttendeplass på etappen.

Rudsbygdingen åpnet sterkt, og hadde bare Cancellara foran seg på mellomtida. Da 4,4 av de 10,5 flate kilometerne var gjort unna, skilte det seks sekunder opp til tempokanonen fra Sveits.

Boasson Hagen holdt ikke like høy fart på de siste seks kilometerne. I mål var avstanden opp til «Spartacus» 19 sekunder, og det norske håpet falt ned til åttendeplassen.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.