Sagan stjal showet fra klatrerne

Men lover å hjelpe lagkompis etter nattas triumf.

TROLL AV ESKE: Det var en gruppe på 35 mann som kjempet om seieren i Australia i natt, og da dukket selvsagt Peter Sagan opp. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM
TROLL AV ESKE: Det var en gruppe på 35 mann som kjempet om seieren i Australia i natt, og da dukket selvsagt Peter Sagan opp. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COMVis mer

(procycling.no): En seks kilometer lang bakke, som steg fem prosent i snitt, var ikke nok for klatrere med håp om å riste av seg Peter Sagan.

Slovaken satt kontrollert med over Crows Nest Road, og angrep i utforkjøringen drøye fire kilometer unna målgangen i Uraidla. Daryl Impey var mannen å uroe seg for i et kraftig redusert felt (35 mann), som ellers bød mest på lette klatrebein.

Sørafrikaneren åpnet spurten først, men Sagan hadde nok krefter til å komme rundt ham og noterte seg for årets andre seier.

- Det er veldig bra. Jeg har allerede vunnet People´s Choice Classic, men hver dag her (under Tour Down Under) har det vært en ny etappevinner, og det er bra for rittet, uttalte Sagan ifølge cyclingnews.com etterpå.

Vil ofre seg for McCarthy

Den triple verdensmesteren hadde da fått utdelt rittets ledertrøye på podiet, men selv med kun to etapper igjen - er det lite trolig at 27-åringen fra Zilina vil kjempe for dem.

Les også: Fikk skuldra ut av ledd, fullførte etappen

På tredjeplass i sammendraget, ni sekunder bak Sagan, ligger lagkamerat Jay McCarthy pent plassert.

Lørdagens to turer over Willunga Hill, der Richie Porte har avgjorde fjorårets utgave til sin fordel, passer nok McCarthy bedre enn Sagan.

Selv om man aldri vet helt med sykkelstjernen …

- Alle vet hvorfor vi er. Det er på grunn av Jay. Det er et stort ritt for ham på hjemmebane, og det kommer til å bli et mye hardere i morgen. Det blir en annen historie, uttalte han og kostet på seg sin karakteristiske latter.

Tungt for Sky - men Bernal imponerer

Tour Down Under har så langt vært en tøff påkjennelse for Sky-laget.

Et ungt mannskap ligger helt nederst i lagkonkurransen, og Joe Dibben røk ut på time limit på den 4. etappen. Fra før av vet vi selvsagt også at Kristoffer Halvorsen veltet ut alt før det hele startet.

Britene er nå nede i kun fem mann, etter at de startet WorldTour-rittet undertallig. Likevel ligger stjerneskuddet Egan Bernal fortsatt godt plassert i sammendraget.

Den unge kolombianeren ble nummer 11 i Uraidla, og har plassert seg i en større gruppe kun 14 sekunder bak Peter Sagan sammenlagt.

PS: Dagens blomster deles ut til Zak Dempster (UniSA-Australia) som satt i brudd med lagkompis Alex Porter hele dagen, inntil han kjørte videre på egenhånd til det gjensto drøye to mil av den brennhete etappen. På forhånd hadde arrangøren bestemt seg for å starte etappen tidligere på dagen for å unngå de verste temperaturene.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!