SPURTET BEST: Peter Sagan vant den sjette etappen i Sveits rundt i en massespurt. Alexander Kristoff krysset målstreken som tredjemann, skjult bak Sagan. Foto: EPA/JEAN-CHRISTOPHE BOTT
SPURTET BEST: Peter Sagan vant den sjette etappen i Sveits rundt i en massespurt. Alexander Kristoff krysset målstreken som tredjemann, skjult bak Sagan. Foto: EPA/JEAN-CHRISTOPHE BOTTVis mer

Sagan suveren da Kristoff prøvde seg: - Der han er sårbar akkurat nå

Utmanøvrerte alle i teknisk avslutning.

(procycling.no): Den sjette etappen i Sveits rundt ble sett på som Alexander Kristoffs første mulighet i rittet.

Det var den første flate etappen hvor en massespurt - og en duell mellom Kristoff og Mark Cavendish (Etixx-Quick Step) - var forventet.

Men Cavendish spilte ingen hovedrolle i den svært tekniske avslutningen som inkluderte to skarpe 90 graders svinger på den siste kilometeren. Den siste kom som en høyresving med 300 meter igjen.

Supersving fra Sagan Der satt Kristoff på hjulet til Sagan, men han måtte gi en luke ut av svingen, og den klarte han aldri å tette.

Dermed tok Sagan sin andre etappeseier i årets ritt.

- I den fasen av oppkjøringen til Tour de France Alexander er i nå, så var det som forventet at han kom til å slite i en sånn avslutning med våte veier. Sagan var ute av den siste svingen før han kom opp i fart, og det er der Alexander er sårbar akkurat nå. Han klarer ikke å hente de akselerasjonene og svare på dem, forklarer Kristoffs trener Stein Ørn til procycling.no.

Jürgen Roelandts (Lotto Soudal) ble andremann da han satt i andreposisjon ut av svingen med 300 meter igjen.

- Maksfarten er på plass Kristoff endte på tredjeplass, flere sykkellengder bak vinneren.

- Kommunikasjonen mellom Haller, Guarnieri (Kristoffs opptrekkere) og Alexander var noe som gledet. De løste oppgavene bra på slutten. Det lille minuset var at de nok var et par plasser for langt bak med tanke på Alexanders sårbare akselerasjon. Med det i beregningen skulle han helst åpnet spurten fra front etter svingen.

- Det at han ikke er på topp med tanke på akselerasjonene, er det noe som er kalkulert?

- Ja, det er veldig likt som i fjor under Sveits rundt og noe vi har kontroll på. I tillegg så det ut som maksfarten er på plass, og det er betryggende, forklarer Ørn.

Rittet fortsetter fredag med det som kan kategoriseres som en ny mulighet for spurterne før en mer kupert etappe venter lørdag. Ørn forteller at 28-åringen vil gi begge etappene et forsøk, men at det i utgangspunktet er på fredagens etappe han har størst muligheter til å kjempe om årets 18. seier.

Nye muligheter til å kjempe mot Sagan og Cavendish.

Dristig fra Movistar Tidlig på den 193 kilometer lange etappen etablerte fire ryttere det obligatoriske bruddet. Det var Axel Domont (Ag2r), Marek Rutkiewicz (CCC Sprandi Polkowice), Matej Mohoric (Cannondale-Garmin) og Jérôme Baugnies (Wanty-Groupe Gobert) som fristet lykken i front fra start.

Fran Ventoso og Adriano Malori (begge Movistar) forsøkte en dristig manøver med snaut 25 kilometer igjen da de angrep hovedfeltet og umiddelbart jobbet for å luken de fikk.

Regnet lavet ned, men det påvirket ikke hovedfeltets jakt. De økte farten gradvis, og med 15 kilometer igjen var de, anført av Katjusja for Kristoff, Etixx-Quick Step for Cavendish og FDJ for Arnaud Démare, bare et snaut minutt bak utbryterne.

Movistar-duoen kjørte også sterkt og var 25 sekunder bak kvartetten, men 25 sekunder foran hovedfeltet. 

Med ei mil igjen var avstanden fra hovedfeltet til utbryterne kuttet til 40 sekunder. Malori og Ventoso slet med å komme seg opp til kvartetten som tydelig hadde spart på kreftene og fortsatte å være like langt bak teten som de var foran feltet.

Duoen fra Movistar ble hentet med tre kilometer igjen, hvor de fire i tet fortsatt hadde 15 sekunder ned til hovedfeltet hvor BMC Racing Team styrte tempoet.

Med en drøy kilometer igjen ble også kvartetten hentet, og det gikk mot en massespurt.

Tinkoff-Saxo kjørte et glimrende opptrekk for Sagan på den siste kilometeren, og slovaken leverte etter en suveren spurt.

På andreplass fulgte Jürgen Roelandts, mens Kristoff ble tredjemann.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.