NÆRE: Alexander Kristoff mistet gullet på de siste meterne. Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet.
NÆRE: Alexander Kristoff mistet gullet på de siste meterne. Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet.Vis mer

VM i Bergen:

Sagan tok Kristoff på målstreken: - Unnskyld!

Sagan ble historisk da gullet glapp for hjemmehåpet.

BERGEN (procycling.no): Det ble samlet spurt i herrens fellesstart søndag. Det ble en millimeterduell mellom Alexander Kristoff og Peter Sagan.

Sagan var rett foran Kristoff, og dermed ble det sølv til nordmannen.

Kristoff åpnet spurten, og det var bare den regjerende mesteren som klarte å følge. Sagan kom seg akkurat forbi Katusha-rytteren, og slang sykkelen de nødvendige centimeterne foran.

– Det er ikke lett! På de siste fem kilometerne sa jeg at det var over. Til slutt endte det i en spurt, sa Sagan i UCIs seiersintervju like etter målgang.

– Han (Kristoff) sykler på hjemmebane. Unnskyld, men jeg ønsket å vinne igjen, smiler den tredoble verdensmesteren.

Michael Matthews tok bronsen.

Opp Laksebakken sprengte Julian Alaphilippe og Gianni Moscon feltet, men det samlet seg på de siste kilometerne. Magnus Cort Nielsen prøvde å gå solo, men ble hentet like før spurten åpnet. Kristoff lå langt foran, men hadde hele tiden Sagan klistret til bakhjulet.

Kristoff: – Irritert på meg selv

Norge var altså svært nære å ta gull på mesterskapets siste dag, men Kristoff klarte akkurat ikke å holde stand. Han er naturligvis ganske skuffet over at VM-tittelen glipper med små marginer.

– Jeg er irritert på meg selv etter hvordan laget jobbet. Vi kjørte bra, og jeg følte meg bra, men jeg er på limiten i bakken, så jeg har ikke mer å gå på. I spurten følte jeg at jeg hadde det, men jeg mistet litt rytmen på den humpen som var der, sier Kristoff til TV 2 etter målgang.

Eiking i brudd

Rittet begynte for alvor da det tidlige bruddet ble kjørt inn med drøye åtte mil før mål. Da startet angrepene fra de store nasjonene, og det ble nye forsøk på etablere farlige brudd.

Det lyktes Tim Wellens med da han fikk med seg åtte andre ryttere, deriblant Odd Christian Eiking. Dermed slapp Norge å gjøre jobb i feltet bak.

Eiking-gruppen hadde opp mot 50 sekunders ledelse, men det minket frem mot Laksebakken nest siste gang. Da satte Nederland og Tom Dumoulin opp farten, og avstanden ble nesten spist opp. Ikke lenge etter utforkjøringen ned fra bakken var feltet samlet.

I Laksebakken opp siste gang eksploderte det. Alaphillipe og Moscon var først over bakketoppen, mens det var ganske sprukket opp bak. Dog samlet det seg litt over toppen, og det ble organisert en slags jakt på de to foran.

Det ble kjørt inn like før mål, og det endte i en spurt der Sagan marginalt tok sin tredje VM-trøye på rad.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!