<strong>NYE SLAG:</strong> Sagan og Kristoff barker sammen på nytt under EMI i Glasgow. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
NYE SLAG: Sagan og Kristoff barker sammen på nytt under EMI i Glasgow. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

Sagan utfordrer Kristoff i EM

Verdensmesteren bekrefter deltakelse i Glasgow.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(procycling.no): Peter Sagan (Bora-hansgrohe) kunngjorde søndag i en video at han blir å finne på startstreken i europamesterskapet for landevei i Glasgow, der Alexander Kristoff (UAE Team Emirates) starter som forsvarende mester.

Dermed må Kristoff bryne seg nok en gang på slovaken som nylig tuktet ham på Tour de France-etappen til Valence, og ikke minst henviste han til sølvplass under VM i Bergen.

Sagan har vunnet de tre siste VM og bærer for tiden den prestisjefylte regnbuetrøyen. Den seiersvante slovaken, som står med tre etappeseiere i Tour de France så langt, ble kronet til europamester da mesterskapet ble arrangert i franske Plumelec i 2016.

– Hallo Europa! Det er med stor glede jeg forteller dere at jeg skal delta i europamesterskapet i Glasgow. Jeg er gode minne fra Plumelec da jeg vant mitt første europamesterskap. Vi sees der, jeg håper det blir gøy for dere. For meg blir det sikkert ikke så gøy, sier en spøkefull Sagan i en video publisert på Twitter-profilen til den europeiske sykkelunionen, UEC.

Landeveisrittet i EM går av stabelen søndag 12. august i skotske Glasgow. Den foreløpige startlisten viser toppnavn som Sagan, Kristoff, Mark Cavendish (Dimension Data), Greg Van Avermaet (BMC), Sonny Colbrelli (Bahrain-Merida), André Greipel (Lotto Soudal) og John Degenkolb (Trek-Segafredo).

På den foreløpige startlisten, som også inkluderer reserver, står den norske herretroppen oppført med Odd Christian Eiking (Wanty), Sondre Holst Enger, August Jensen (ICA), Kristoff, Sven Erik Bystrøm, Vegard Stake Laengen (UAE), Kristoffer Halvorsen (Team Sky), Daniel Hoelgaard (FDJ) og Rasmus Fossum Tiller (Joker-Icopal).

Norges dametropp består av Katrine Aalerud, Emile Moberg (Virtu), Susanne Andersen, Vita Heine, Thea Thorsen, Line Marie Gulliksen (Hitec) og Stine Borgli.

Saken er levert av procycling.no!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer