Sagan vant den siste massespurten i Sveits

Rittet avsluttes i morgen.

VAKRE OMGIVELSER: Tour de Suisse sykles i vakre omgivelser, og i dag vant Peter Sagan den 180 kilometer lange etappen. Foto: EPA / PETER KLAUNZER / NTB SCANPIX
VAKRE OMGIVELSER: Tour de Suisse sykles i vakre omgivelser, og i dag vant Peter Sagan den 180 kilometer lange etappen. Foto: EPA / PETER KLAUNZER / NTB SCANPIXVis mer

Superspurteren Peter Sagen sikret seg seieren i den siste massespurten i Tour de Suisse på sykkel lørdag. Han vant den 180 kilometer nest siste etappen.

Rittet avsluttes søndag med en tempoetappe. Derfor benyttet Sagan muligheten til å ta sin andre etappeseier i rittet.

Den åttende og nest siste etappen var en klassisk sprintetappe. Derfor fikk rytterne det relativt rolig underveis. En gruppe ryttere lå lenge i utbrudd, men de fikk aldri en så stor ledelse at det var noen sjanse for at de ville holde seg foran til mål.

Lagene med de gode avslutterne hadde full kontroll, og Sagan var suveren. Han vant foran Saxo-Tinkoffs Daniele Bennati og verdensmester Philippe Gilbert.

Før den avsluttende tempoetappen er det Mathias Frank (BMC) som beholder ledertrøya, 13 sekunder foran Movistar-rytteren Rui Costa.

Alexander Kristoff var beste nordmann på lørdagens etappe. Han kom til mål 1.04 minutt bak Sagan og endte på 49.-plass.

(NTB)