PETER SAGAN: Vant tredje etappe av Sveits rundt, hans tredje seier for sesongen. (Foto: Doug Pensinger/Getty Images/AFP)
PETER SAGAN: Vant tredje etappe av Sveits rundt, hans tredje seier for sesongen. (Foto: Doug Pensinger/Getty Images/AFP)Vis mer

Sagan viser Tour de France-form

Vant tredje etappe av Sveits rundt.

(procycling.no): Peter Sagan vant tredje etappe av Sveits rundt. Tom Dumoulin fra Giant-Alpecin beholder ledertrøyen foran Geraint Thomas.

- Det er absolutt ikke enkelt å beholde trøyen. Det var ekstremt hardt på gårsdagens etappen, og det var ikke mye lettere i dag. Jeg hadde Warren Barguil med meg mot slutten, men vi trengte ikke å jobbe i finalen, som gjorde at vi kunne spare energi til de kommende etappene, sier Dumoulin i tv-intervjuet like etter målgang.

Hard femteetappe
Hovedutfordringen for temposterke Dumoulin, er femte etappe, som avsluttes med en klatring til nærmere 2700 meter. Selv sier nederlenderen at han kan ta igjen det han taper mot klatrerne på tempoetappen på siste etappe.

- Formen min er god. Hvis jeg setter en egen fart, ikke sprekker og bare taper 1:30 minutter, er alt mulig på den avsluttende tempoetappen, sier Dumoulin.

Hard avslutning
Den tredje etappen av Sveits rundt gikk fra Quinto til Olivone, en 117 kilometer lang etappe. Første utfordring var Gotthardpass, en 18,8 kilometer lang stigning klassifisert på høyeste nivå like ut fra startblokken. På slutten forserte rytterne først en andre- så en tredjekategoristigning med mål på toppen.

Branislau Samoilau (CCC Sprandi) gikk først alene, men Marco Mercato (Wanty Groupe Gobert) og Stefan Deifl (IAM Cycling) støtet fra feltet og dannet sammen med Samoilau dagens brudd. Med 20 kilometer til mål, var avstanden fortsatt på to minutter ned til hovedfeltet. Men da Lars Petter Nordhaug fra Team Sky ble sendt til fronten av felten ved foten av den første av de to avsluttende stigningene, og senere Rafal Majka fra Tinkoff-Saxo over, sprengte de feltet og hentet bruddet.

Sagan med verdifull hjelp
Kort prosess for feltet, men like etter gikk Michael Albasini på kontrastøt sammen med Jan Bakelants. Alt ble samlet over toppen på siste stigning, men prosentene var fortsatt på pluss-siden mot mål. Majka kontrollerte fortsatt feltet for Peter Sagan i en angrepsfylt finale, som den siste kilometeren klarte seg uten hjelperytterne.

PS: Lars Petter Nordhaug, Alexander Kristoff og Vegard Breen er den norske kontingenten i etappeløpet som avsluttes søndag. De var ikke med da spurten om etappeseieren startet.