Sagen & co snytt for OL-hopping

Slipper tidligst til i 2014.

Skihopp for kvinner kom ikke på OL-programmet i 2010, men Den internasjonale olympiske komité (IOC) setter døren på gløtt for 2014.

- Tiden er ikke inne for kvinnehopp. Vi må si til Det internasjonale skiforbundet (FIS) at de må forberede grenen til 2014, sa IOKs visepresident Gunilla Lindberg.

De kvinnelige skihopperne skal delta i sitt første ski-VM i 2009. I OL-sammenheng må de altså vente.

- Sporten har begrenset appell og for få gode utøvere. Derfor sa vi nei denne gangen, men det er ikke et endelig nei, sa IOK-medlem Ottavio Cinquanta.

- Dette er en feil avgjørelse. De sier at sporten har begrenset appell, men der tror jeg de tar grunnleggende feil, sier Arbeiderpartiets kvinnesekretær Karin Yrvin.

Yrvin vil at FIS legger et sterkt press på IOK for å få kvinnehopp med på OL-programmet i 2014.

- Det finnes grenser for hvordan man kan holde på, og dette er fryktelig leit for jentenes del, sa Yrvin.

(NTB)

FÅR IKKE DELTA I OL: Anette Sagen er god nok i massevis, men bredden i internasjonal jentehopping er for tynn til å få delta i OL, mener IOC. Her hopper Sagen i skyflyvingsbakken i Vikersund. Foto: Arnt E. Folvik
FÅR IKKE DELTA I OL: Anette Sagen er god nok i massevis, men bredden i internasjonal jentehopping er for tynn til å få delta i OL, mener IOC. Her hopper Sagen i skyflyvingsbakken i Vikersund. Foto: Arnt E. Folvik Vis mer