Sagen ble nektet «Ja, vi elsker»

Anette Sagen vant junior-VM i hopp suverent, men FIS nektet både å dele ut medalje og spille nasjonalsangen.

- Nå har FIS gått helt fra konseptene, sier en irritert Anette Sagen til Dagbladet. Ungjenta vant junior-VM etter å ha levert de to lengste hoppene i Bjørkelibakken, men den påfølgende blomsterseremonien sto ikke i stil:

- Jeg fikk ingen medalje slik gutta gjorde, men en krans og et diplom. Da jeg sto på pallen, kom Kristin Fjelde bort og ba meg bli stående fordi hun skulle dra i gang allsang på «Ja, vi elsker», forteller Sagen. 250 tilskuere trosset FIS' beslutning og gjorde sitt for å hedre Sagens innsats.

- Det var flaks at ikke tyskeren vant, da kunne det blitt verre å synge, spøker 19-åringen.

- Tråkket på

Hopp for kvinner er ingen offisiell grein i VM, og det internasjonale skiforbundet gjør hva de kan for å holde det slik.

- Jeg var nede i byen og så medaljeseremoniene etterpå, og det var surt å se de andre på pallen, innrømmer Sagen.

Selv ruslet hun opp til hotellet sitt etter å ha sett den offisielle seremonien, og feiret med å spise en middag på rommet. Alene.

- Vi blir tråkket på gang på gang, depper hun og forteller at jentene ikke engang fikk offisielle FIS-dommere, men måtte ta til takke med noen lokale poengansvarlige.

- Håpløst

Følelsen av å bli nedprioritert har en positiv effekt også:

- Jeg blir utrolig irritert og får ekstra tenning til å prestere enda bedre, forteller Sagen, som er mektig lei av å være jente i hoppverdenen.

- I bunn og grunn føles dette bare håpløst, sier jenta, som hoppet like langt som Sigurd Pettersen i Kollen for ei drøy uke siden. Nå reiser hoppjentene til Tyskland og Østerrike for å delta i Ladies Grand Prix - med håp om å få med en liten medalje hjem.

IRRITERT: Anette Sagen ble uoffisiell juniorverdensmester - men ble ikke feiret av skiforbundet.