Sagen ble nektet «Ja, vi elsker»

Anette Sagen vant junior-VM i hopp suverent, men FIS nektet både å dele ut medalje og spille nasjonalsangen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Nå har FIS gått helt fra konseptene, sier en irritert Anette Sagen til Dagbladet. Ungjenta vant junior-VM etter å ha levert de to lengste hoppene i Bjørkelibakken, men den påfølgende blomsterseremonien sto ikke i stil:

- Jeg fikk ingen medalje slik gutta gjorde, men en krans og et diplom. Da jeg sto på pallen, kom Kristin Fjelde bort og ba meg bli stående fordi hun skulle dra i gang allsang på «Ja, vi elsker», forteller Sagen. 250 tilskuere trosset FIS' beslutning og gjorde sitt for å hedre Sagens innsats.

- Det var flaks at ikke tyskeren vant, da kunne det blitt verre å synge, spøker 19-åringen.

- Tråkket på

Hopp for kvinner er ingen offisiell grein i VM, og det internasjonale skiforbundet gjør hva de kan for å holde det slik.

- Jeg var nede i byen og så medaljeseremoniene etterpå, og det var surt å se de andre på pallen, innrømmer Sagen.

Selv ruslet hun opp til hotellet sitt etter å ha sett den offisielle seremonien, og feiret med å spise en middag på rommet. Alene.

- Vi blir tråkket på gang på gang, depper hun og forteller at jentene ikke engang fikk offisielle FIS-dommere, men måtte ta til takke med noen lokale poengansvarlige.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer