NUMMER FIRE:  Anette Sagen ble nummer fire i verdenscuprenn søndag.
Foto: Geir Olsen / Scanpix
NUMMER FIRE: Anette Sagen ble nummer fire i verdenscuprenn søndag. Foto: Geir Olsen / ScanpixVis mer

Sagen ble nummer fire i verdenscuprenn

Reiste seg etter skuffende hopping lørdag.

Anette Sagen ble nummer fire verdenscuprennet i hopp i Hinterzarten søndag og reiste seg dermed etter det skuffende lørdagsrennet.

Nordlendingen presterte svev på 100 og 97 meter og var bare 2,3 poeng fra en pallplass etter å ha havnet nede på 19.-plass i det amputerte rennet dagen i forveien.

- Dette var veldig oppløftende av Anette. Under vanskelige forhold presterte hun to bra hopp, og dette er ekstremt gledelig. Anette var i dag svært nær pallen, og neste gang har hun nok også marginene på sin side, sa sportssjef Clas Brede Bråthen.

- Hun var ikke i nærheten av pallen i fjorårets sesong. Vi så litt av potensialet under det ene rennet på Notodden i desember, men hun bekreftet dette i dag igjen. Dette er nok et tegn på at norsk hoppsport er på vei mot målet som er å ta tilbake tronen som verdens beste nasjon, la Bråthen til.

Sagen hadde derimot lite å stille opp med mot søndagens vinner Sarah Hendrickson fra USA. Med hopp på 107,5 og 104,5 meter vant verdenscuplederen med over 30 poeng ned til nummer to Sara Takanashi fra Japan. Amerikanske Jessica Jerome knep den siste pallplassen foran Sagen.

Foruten Sagen var den norske innsatsen i Hinterzarten søndag svært skuffende. Ingen av de andre norske kvalifiserte seg for finaleomgangen. Line Jahr ble nummer 33, mens NM-toeren Maren Lundby bare fikk 35.-plass. Synne Steen Hansen, Jenny Synnøve Hagemoen og Gyda Enger endte henholdsvis som nummer 38, 39 og 42 av 49 hoppere.

(NTB)