SISTEPLASS: Anette Sagen fikk det ikke til i sitt første verdenscuprenn siden sesongåpningen. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
SISTEPLASS: Anette Sagen fikk det ikke til i sitt første verdenscuprenn siden sesongåpningen. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpixVis mer

Sagen på sisteplass i verdenscupreturen

Lundby beste norske på 27. plass.

De norske hoppjentene fikk det ikke til i lørdagens verdenscuprenn i tyske Oberstdorf. Maren Lundby ble beste norske på 27.-plass i rennet som ble vunnet av Daniela Iraschko-Stolz.

De norske jentene skuffet stort lørdag. Lundby lå på 21.-plass etter første omgang. Da hoppet hun 86,5 meter i HS106-bakken. I annen omgang gikk det ikke like bra. Det ble bare 75,5 meter.

Også Line Jahr tok seg videre til finalen etter å ha hoppet 84,5 meter. I annen omgang gikk det i likhet med Lundby fra vondt til verre for 31-åringen. Da hoppet hun bare 74 meter og endte sist i finaleomgangen.

Østerrikske Iraschko-Stolz kunne juble for sin første seier denne sesongen. Hun imponerte med et hopp på 101 meter i første omgang og ledet klart foran finaleomgangen, 8,8 poeng foran tyske Carina Vogt.

I sitt siste hopp landet hun på 95 meter. Det var bare omgangens tredje beste hopp, men ga henne seieren 7,5 poeng foran Vogt.

- Det var en perfekt dag. Jeg er veldig glad for min første seier denne sesongen. Endelig greide jeg to gode hopp i konkurranse, sa vinneren.

- Jeg følte publikums støtte i dag. Dette er hjembyen min, så 2.-plassen føles veldig spesiell, sa Vogt.

Verdenscupleder Sara Takanashi fra Japan ble nummer tre. Hun er nå bare 14 poeng foran Iraschko-Stolz i sammendraget, mens Vogt er ytterligere 34 poeng bak.

- Uheldigvis greide jeg ikke å hoppe godt første gang jeg prøver meg i denne bakken. Jeg gleder meg til å gjøre det bedre i søndagens renn, sa hun.

Anette Sagen har ikke deltatt i verdenscupen siden åpningshelgen i Lillehammer. I Oberstdorf var hun tilbake i aksjon, men skuffet stort. 30-åringen greide bare 74 meter og endte helt sist av de 40 hopperne.

(NTB)