Sagen på sisteplass i verdenscupreturen

Lundby beste norske på 27. plass.

SISTEPLASS: Anette Sagen fikk det ikke til i sitt første verdenscuprenn siden sesongåpningen. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
SISTEPLASS: Anette Sagen fikk det ikke til i sitt første verdenscuprenn siden sesongåpningen. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

De norske hoppjentene fikk det ikke til i lørdagens verdenscuprenn i tyske Oberstdorf. Maren Lundby ble beste norske på 27.-plass i rennet som ble vunnet av Daniela Iraschko-Stolz.

De norske jentene skuffet stort lørdag. Lundby lå på 21.-plass etter første omgang. Da hoppet hun 86,5 meter i HS106-bakken. I annen omgang gikk det ikke like bra. Det ble bare 75,5 meter.

Også Line Jahr tok seg videre til finalen etter å ha hoppet 84,5 meter. I annen omgang gikk det i likhet med Lundby fra vondt til verre for 31-åringen. Da hoppet hun bare 74 meter og endte sist i finaleomgangen.

Østerrikske Iraschko-Stolz kunne juble for sin første seier denne sesongen. Hun imponerte med et hopp på 101 meter i første omgang og ledet klart foran finaleomgangen, 8,8 poeng foran tyske Carina Vogt.

I sitt siste hopp landet hun på 95 meter. Det var bare omgangens tredje beste hopp, men ga henne seieren 7,5 poeng foran Vogt.

- Det var en perfekt dag. Jeg er veldig glad for min første seier denne sesongen. Endelig greide jeg to gode hopp i konkurranse, sa vinneren.

- Jeg følte publikums støtte i dag. Dette er hjembyen min, så 2.-plassen føles veldig spesiell, sa Vogt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.